Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAV NAPITAK

Idealan za sezonske prehlade: Čaj od LJUBIČICE pomaže kod bolesti disajnih organa

Da li ste probali ovaj čaj?

1635862926_caj.png
Foto: Printskrin/Jutjub/Endless Melody
Oglas

Čaj od ljubičice pomaže kod bolesti disajnih organa poput akutnog i hroničnog bronhitisa, astme, pneumokonioze (bolest izazvana taloženjem prašine u plućima), infekcije disajnih organa, prehlade i gripa, kašlja i promuklosti.

Pored toga, odličan je i za ispiranje desni i usta i čisti krv od toksina, a efikasan je i u slučaju glavobolje i nadimanja.

Pročitajte još: Deset razloga zbog kojih treba piti ČAJ od LISTA SMOKVE: Napravite ga već danas (RECEPT)

Izuzetno je zdrav, a lako se priprema. Potrebna vam je suva mešavina listova, cveta i korena.

Period pripreme lekovitih sastojaka ljubičice poklapa se sa cvetanjem ove biljke. Cela biljka bere se u proleće, a koren se vadi u jesen.

Lekovita svojstva ljubičice traju do godine i po.

Listovi i cvetovi se iseku makazama na sitne rezance ili beru, osuše na prozračnom mestu i potom izmrve između dlanova. Osušeno se čuva u dobro zatvorenim staklenim teglama, na hladnom i mračnom mestu.

Priprema čaja

Dve kašike suve mešavine listova, cvetova i korena ljubičice preliti sa 2, 5 dl hladne vode. Kad proključa, neka vri još dva, tri minuta. Potom ohladiti, procediti čaj i dodati kašiku meda.

U slučaju upale grla, ovaj čaj treba piti tri puta dnevno po jednu šolju. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas