Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

LJuske od belog luka su takođe zdrave za organizam: Evo kako ih možete iskoristiti

Osim što svakom jelu daje posebnu čar, predstavlja jednu od namirnica i najzdraviji dodatak

1604853096_beli-luk.jpg
Foto: despositos
Oglas

Ipak, možda niste znali da njegove ljuske takođe imaju blagotvorna svojstva za naš organizam. Umesto da ih bacite u smeće, postoji pet načina pomoću kojih možete da iskoristite ljuske belog luka.

Pročitajte još:  U SRBIJI ima sve više GOJAZNIH MALIŠANA koji razvijaju DIJABETES tipa 2, a mogu LAKO da to SPREČE

1. Kada kuvate supu od povrća, nemojte ljuštiti beli luk, već ubacite celu glavicu sa sve ljuskama. Supa će biti mnogo ukusnija, lepše boje, a ujedno i dosta zdravija nego što bi bila da koristite oljušteni i iseckani beli luk.

2. Ništa bolje od domaćeg hleba. Još ako mu dodate kašičicu samlevenih ljuskica luka, biće još ukusniji i znatno zdraviji.


 

Foto: despositos

3. Ukoliko patite od grčeva, čaj od luka je odlično rešenje za tu boljku. Oljuštite beli luk i onda ubacite jednu kafenu kašičicu ljuski u vrelu vodu. Kada odstoji desetak minuta, procedite smesu i 2 decilitra čistog napitaka koji dobijete pijte svake večeri. Iako će vam ovaj napitak smiriti stomak i uopšteno poboljšati zdravlje, nije preporučljiv trudnicama i dojiljama.

4. Ako vaša biljka izgleda nezdravo i sparušeno, oživite je belim lukom! LJuske od jedne glavice belog luka stavite u vodu i koristite za zalivanje. Zelena boja listova vratiće joj se za već nekoliko dana.

Pročitajte još: Ovaj napitak čini čuda za vaš organizam, a potrebna su samo dva sastojka
 
5. Imate svetlosmeđu boju kose, primećujete da su vam se pojavile sede, a ne biste da se farbate? Beli luk vam i u tome može pomoći. Pomešajte usitnjenu koru hrastovog drveta sa ljuskama belog luka i dobićete potpuno prirodnu i postojanu boju za kosu. Prekriće vam sede, ali moraćete češće da je nanosite. Ipak, obzirom da je 100% prirodna, trud se itekako isplati, a vaša kosa biće vam zahvalna što je ne tretirate štetnim hemikalijama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas