Oglas
· · Komentari: 0

Mnogi će se razočarati: Nutricionistkinja otkrila šta NIJE PREPORUČLJIVO da se jede za doručak, pogotovo uz kafu

Ovu namirnicu ne bi trebalo jesti za doručak

1661425042_phil-hei-6XvN2bN6P8o-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Iako većina, htela to da prizna ili ne, dorućak preskače, da li jer se još nisu dovoljno razbudili, da li jer ne stignu zbog obaveza, ali već je opšte poznato da je doručak najvažiji obrok u toku dana. Od namirnica koje odaberemo da pojedemo kada se probudimo zavisi kako ćemo izdržati dan i da li ćemo imati energije da ga preguramo.

Međutim, postoji hrana koju mnogi obožavaju da jedu ujutru, a koja se nikako ne preporučuje kao opcija za doručak. Nutricionistkinja Marina Kopitko otkrila je kojom namirnicom se nikako ne preporučuje da započnete dan. Drastično utiče na gojenje, mnogo više nego neke druge visokokalorične.

Foto: Unsplash

- Kroasan je namirnica koja ima neuravnotežen odnos hranljivih nutrijenata i sa velikim sadržajem ugljenih hidrata. Dosta je kaloričan i sve što ćete uraditi kada ga pojedete jeste da ćete pokrenuti proces taloženja masti u telu" objasnila je nutricionistkinja. Takođe je dodača da je kroasan štetniji ako se konzumira uz prvu jutarnju kafu.

Pročitajte još: Upozorenje roditeljima: Deca koja često doručkuju napolju imaju veće šanse da razviju psihosocijalne poremećaje

Ovo najpoznatije francusko pecivo se proizvodi od kvalitetnog brašna, ali ne sadrži minerale i dijetalna vlakna koja su neophodna da bi se pokrenuo metabolizam i, samim tim, sagorevanje masnoća.

Ako je već testo vaš izbor, Kopitko preporučuje da jedete hleb. kifle ili druge proizvode od integralnog brašna.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas