· · Komentari: 0
Zdravlje

Mnogi muškarci žive sa kateterom bez saznanja da mogu zauvek da se odvoje od njega

Postoji rešenje koje je vrlo jednostavno!

1594725657_Laser-Med-Operacija.jpg
Foto: Promo

Problem sa mokrenjem jedan je od prvih simptoma uvećane prostate, a u rizičnu grupu spadaju muškarci stariji od 50 godina. Najčešće javljaju se učestalo mokrenje, otežano mokrenje i osećaj nepotpunog pražnjenja. Zadržavanje urina u mokraćnoj bešici izaziva kod obolelog seriju novih, ali bezuspešnih poziva na mokrenje. Objašnjenje je jednostavno: prilikom uvecanja prostate tkivo se širi i pritiska mokraćni kanal i bešiku, pa samim tim izaziva i promenu njihove anatomije

U početku se primenjuje konzervativna, tj. medikamentna terapija. Međutim, ona ne može da spreči dalji rast prostate. Kada žlezda prostate dostigne određenu veličinu, koja je individualna za svakog muškarca, javljaju se ozbiljni problemi sa mokrenjem, koji mogu da se reše isključivo operacijom. Zadržavanje urina u bešici i postavljanje katetera predstavlja najtežu fazu - on "otvara vrata" infekcijama i na taj način problemi postaju mnogo ozbiljniji.

Laserska operacija prostate je minimalno invazivna metoda kojom se, bez krvarenja, vrši isparavanje prostate, a muškarac vraća intenzitet urinarnog mlaza koji je imao u mladosti. Tulijum laser od 200 vati poseduje vrhunsku preciznost i snagu. To znači da ne može doći do oštećenja okolnih tkiva, radi se isključivo u granicama prostate. Skraćuje se vreme trajanja operacije, pa je samim tim kraće i vreme provedeno u anesteziji. Kod nas samo specijalisti LASER MEDa Beograd koriste ovu tehnologiju.

U LASER MEDu PO CENI KONSULTACIJE vrši se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina i tumorski marker PSA.

LASER MED ima 4 filijale u Srbiji i Bugarskoj, prvoklasnu tehniku i 10-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357  
mob. 069 5 357 357
www.lasermed.rs

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.