· · Komentari: 1
RECEPT

Napavite sami ulje obogaćeno magnezijumom: Potrebna su vam samo dva sastojka

Magnezijum je jedan od najbitnijih minerala u našem organizmu

1623691736_magnijum.jpg
Foto: depositphotos

Posebnu važnost u ljudskom organizmu, magnezijum ima za zdravlje kostiju, zuba i zglobova, a pomaže i kod smanjivanja stresa i dobrog sna.

Pročitajte još: Znaci da PIJEMO PREVIŠE VODE: I ovo može da se dogodi

Do nedostatka magnezijuma u organizmu najčešće dolazi zbog ubrzanog načina života, ali i prekomernog unosa alkohola, kofeina i šećera.

Kako biste nadoknadili nedostatak magnezijuma, postoji način da sami napravite sjajno ulje koje će vam pomoći u jačanju svog imuniteta i zdravlja.

Potrebno je:

½ šolje kristala magnezijum hlorida
½ šolje destilovane vode
Staklena teglica
Plastična ili staklena sprej flašica

Destilovanu vodu prokuvajte. Magnezijum hlorid sipajte u teglicu i prelijte ga prokuvanom vodom i dobro promešajte dok se kristali potpuno ne rastvore u vodu. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi i prespite u sprej flašicu. Otopinu možete da čuvate do šest meseci na sobrnoj temperaturi.

Upotreba

Svakodnevno poprskajte ruke, noge i stomak više puta dnevno. U početku ćete osećati trnce kad nanesete otopinu na telo, ali to je normalno i ne treba da vas brine. Nakon nekog vremena redovnog korišćenja sigurno ćete osetiti pozitivnu promenu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.