Oglas
· · Komentari: 0
ISHRANA

Potrebna su samo DVA sastojka: Evo kako na najlakši način da eliminišete želju za slatkišima

Svako jutro pojedite dve kašike ove smese, popijte čašu tople vode i želja za slatkišima će nestati

1642262058_zdravlje.png
Foto: Pexels
Oglas

Prečesto konzumiranje slatkiša neminovno dovodi do gomilanja kilograma. Želju za šećerom je nekad jako teško suzbiti, ali uz pomoć mešavine ova 2 sastojka i to je moguće.

Pročitajte još: Poznat je po brojnim LEKOVITIM SVOJSTVIMA, ali može da podigne KRVNI PRITISAK: Sa ovim čajem treba biti OPREZAN

Priprema

100 gr. semena lana

10 gr. karanfilića.

Sve zajedno usitniti u prah, u mlinu za kafu ili kupiti samleveno u radnji zdrave hrane. Uzimati svaki dan po 2 ravne supene kašike, u toku tri dana. Prah možete dodati u kuvanu hranu, jogurt ili kefir, i nakon toga popiti čašu tople vode (najbolje je u jutarnjim časovima). Posle trodnevnog uzimanje ove smese, napravite pauzu 3 dana. Zatim sve ponovite iznova.

Smesu konzumirati mesec dana

Lan je bogat vlaknima, a siromašan ugljenim hidratima. Ovo je verovatno i najveća pogodnost koju ima seme lana. Vlakna koja sarži su sluzava i rastvaraju se u vodi, a samim tim se i dalje kreću nesvarena kroz digestivni sistem. Jednom kada se pojede, seme lana se dugo zadržava u crevima i tako sprečava brzu razgradnju što dovodi do povećane apsorbcije sastojaka i dužeg osećaja sitosti, ali i umanjenju potrebe za šećerom.

karanfilić smanjuje nadutost i moćan je antioksidant, a ujedno i drži nivo šećera u krvi pod kontrolom.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas