Oglas
· · Komentari: 0
FRIZURE

Ovih 5 frizure ne želite da imate, jer DODAJU godine, pa i DECENIJE

Svake decenije treba skratiti kosu za 10 santimetara i farbati je u sve svetlije nijanse.

1593437481_woman-3972560_1280.jpg
Savršena dužina za damu u godinama Foto: Piksabej
Oglas

Najveća greška koju neka žena može da uradi je da ceo život nosi istu frizuru, jer se tako najpouzdanije vidi kako gubi bitku sa vremenom. Oblik može da se zadrži, ali samo ako se sa godinama menja dužina i boja.

Pročitajte još: Sa 20 "terajte" modu, sa 30 istaknite prednosti, sa 40 pokrijte kolena!

Tamna boja je za noćni provod

Teško je sakriti sede, pogotovo kada je kosa proseda pa farba nije na svim vlasima iste boje. Ovaj problem se rešava farbanjem kod frizera koji će pomešati nekoliko boja.

Prva greška koju pravi većina žena kada uđe u petu deceniju je farbanje u istu boju koju su nosile kao mlade. Tamna, pogotovo crna kosa čini da žena izgleda bleđe i starije. Dovoljno je, kako idu godine, posvetljivati nijansu kose i niko na vama neće primetiti kako vreme prolazi.

Crna kosa je dobra samo za večernji izlazak Foto: Youtube/ screenshot The List

Dužina kose iulegnuće na glavi

Sakrijte teme Youtube/ screenshot Beauty Makeup

Dugačku kosu mogu da nose samo devojke - slažu se frizeri. Svake decenije treba je skraćivati za 10 santimetara i, na kraju, kosa ne treba da prelazi dužinu uha. Problem dugačke kose je što vremenom postaje sve ređa i, jednostavno, izgleda umorno.

Dugačka kosa na temenu pravi "rupu".

Dugačka kosa na temenu pravi "ulegnuće" koje najčešće sama žena ne vidi. To je razlog zašto žene tapiraju kosu. Da bi to izbegli pozadi nosite kraću kosu, da bi vlasi same "odskakale".

Ravna kosa i tužan izraz lica

Ravna, pogotovo dugačka kosa, daje licu tužan izraz. To niko ne želi! Najbolje je kada kosa ide od lica, pa ako žena voli paž, treba da ga nosi iza uha. Najbolje je "slomiti" kosu tako da ide od lica, jer će izraz biti svežiji i raspoloženiji.

Pročitajte još: Kakva ti je FRIZURA, takav ti je KARAKTER! Proverite šta oblik vaše kose govori o vama

Punđe su zakon
Obično se misli da punđe nose stare žene, što je pogrešno. Kada se veže kosa automatski se povlači i koža lica i žena izgleda mlađe.

Šiške kriju bore

Tako misle mnoge žene, ali greše, jer je najvažnije da li šiške odgovaraju nekom licu. Ukoliko je lice usko ili čelo nisko - apsolutno nikada ne treba nositi šiške.

Plavušama se ne vidi da je seda

Plava boja se na sedu kosu "ne hvata" kao na kosu mlade žene. Dakle, kada se žena koja je seda ofarba u plavo samo ona misli da je uspela da sakrije srebrne vlasi. Licu je neophodna boja, a ne svetla kosa bez sjaja. Nežne nijanse bež, ruže, žita i druge boje osmišljene za sedu kosu rešiće stvar.

Tri greške: ravna, plava i dugačka Foto: Youtube/ screenshot Makeoverguy

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas