· · Komentari: 0
PRIORITETI

DOKAZANO: Muškarcima je ova osoba najvažnija, a to nisu njegovi drugovi

Da li mu je važniji najbolji drug ili devojka?

1605689851_Depositphotos_201292236_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Gledanje utakmice sa drugom umesto večere sa devojkom? Muška solidarnost ispred romantike? Ili je većini muškaraca ipak devojka na prvom mestu? Istraživanja nam otkrivaju!

Ispitano je više od hiljadu muškaraca

Sve nas zanima jedno pitanje: na čiju stranu će u ozbiljnoj situaciji stati naš dragi - svog prijatelja ili našu? Jedno istraživanje je ispitalo više od hiljadu muškaraca o tome kako se odnose prema vezi i ljubavi upoređujući sa temama poput zdravlja, posla i prijateljstva.

Pročitajte još: Može da se nauči: Vodič za FLERT

Dakle, u ovom istraživanju je veza na popisu najvažnijih stvari u životu – i kod muškaraca i kod žena – bila iza zdravlja i poverenja: ovo poslednje je bilo na 57, to jest 58 posto, dok je ljubav tek na 44 posto.

Zdravlje i poverenje su na prvom mestu!

A sada postaje zanimljivo: prijateljstvo je 42 posto ispitanika ocenilo jako važnim - međutim, 81 posto ispitanika smatralo je prijateljstvo manje važnim od ljubavi. Što se tiče veze, 73 posto ispitanika smatrali su je jednako važnom. Drugim rečima: ljubav je većini jako važna – a prijateljstvo je mnogima važno. Ali, to su rezultati za muškarce i žene zajedno – najveće iznenađenje očekuje nas kad usporedimo odgovore muškaraca i žena.

Foto: Depozit

Pročitajte još: NAUČNICI TVRDE: Formula za računanje idealne STAROSNE RAZLIKE između partenera postoji

Većina bi očekivala kako su ženama važnije veze nego muškarcima, a prijateljstva su im manje važna. Ali, ne: prema ovom istraživanju ispada obrnuto!

Ženama je prijateljstvo važnije!

Dok je za 71 posto žena ljubav bitna i jako bitna, kod muškaraca je 74 posto izjavilo isto to. Sa druge strane, prijateljstvo je za 76 posto muškaraca jednako bitno za život – a kod žena je to reklo 85 posto. 

Pročitajte još: Iznenađujuće je to oko čega se veliki broj PAROVA SVAĐA

Očigledno je kod više žena prijateljstvo važnije od veze, nego što je to slučaj kod muškaraca. Na sreću, to je samo u teroriju, te u praksi možemo imati sve: ljubav, prijateljstvo, pa i oboje. A kada bismo se u stvarnosti zaista morali odlučiti, verovatno bi deblji kraj izvukla ona osoba koja nas sili na odluku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.