· · Komentari: 0
SAVETI

Raskinuli ste, ali i dalje mislite o bivšoj ljubavi: Ovo su 5 grešaka koje pravite posle rastanka

Važno je ne odustati i verovati da će u narednim vremenima stvari biti bolje.

1618419083_Depositphotos_194635592_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Rastanak nije lak, ali ponekad je neizbežan. Izlazak iz veze je težak i bolan proces, a nakon toga je potreban period u kome ćete se emocionalno izlečiti i spremiti se da se radujete budućnosti. Međutim, nekima je taj proces otežan i nikako ne mogu da izbace iz glave bivšu ljubav.

Pročitajte još: Stanislav Popov upozorava parove: Pre braka pitajte ga kako zamišlja zajednički život!

Prošlo je već neko vreme otkako ste prekinuli vezu, a vi se i dalje osećate loše i veoma vezano za njega/nju. Suze vam svaki put naviru kada se njegovo ili njeno ime pojavi u razgovoru ili na ekranu vašeg telefona. To je normalan osećaj, jer tugovanje nije vremenski ograničeno, te taj proces može potrajati i godina dok nekog prebolite.

Potrebno je neko vreme da se vratite u normalu, ali uskoro ćete tamo stići. Važno je ne odustati i verovati da će u narednim vremenima stvari biti bolje.

Pročitajte još: Ovih 5 NAVIKA vezanih za spavanje mogu SABOTIRATI vašu ljubavnu vezu

Ako se pitate zašto vam treba više vremena da krenete dalje, evo nekoliko razloga koji će vam reći zašto.

  • Nestrpljivi ste

Najvažnije je da se podsetite da je potrebno vreme i da morate biti strpljivi sa sobom. Kretanje dalje nije lako i u procesu treba da odvojite što više vremena. Ne možete se zatvoriti od svih tih emocija, treba ih obrađivati svim svojim vremenom i usredsrediti se na najbolje.

  • Pratite ga na društvenim mrežama

Proveravanje na društvenim mrežama neće pomoći. Provodite većinu dana vrebajući, proveravajući šta rade i sa kim se sastaju, ne samo da će vaše misli poslati u spiralu emocija, već će vas sigurno podsetiti na njih i vaše zajedničko vreme. teško je da ih zaboravite i krenete dalje.

  • Razmišljate o pomirenju

Morate prestati da razmišljate o pomirenju. Ako je suđeno, to će se dogoditi. Stalno razmišljanje o tom danu neće vratiti bivšu ljubav.

  • Okolina vas podseća na nju/njega

Ako ste imali zajedničke prijatelje, zajedničko susedstvo ili određene aktivnosti koje ste radili zajedno, onda će vam biti teško da idete dalje. Morate se odvojiti od obrasca i odbaciti stvari koje bi vas mogle podsećati na nju ili njega.

  • I dalje se čujete

Jedna od najvažnijih stvari koju treba učiniti čim prekinete s nekim je prekinuti svaku komunikaciju s njim. Ako ste u stalnom kontaktu, teško ćete prevazići osećanja vezana za tu osobu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.