Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Ovaj TOKSIN mnogi ubrizgavaju u sebe, a samo dva kilograma može da UNIŠTI ČOVEČANSTVO

Zbog efekata koje postiže smatraju ga draguljem medicine, iako predstavlja “najotrovniju supstancu” poznatu čoveku. Međutim, slavne ličnosti, a i one koje to nisu, ne haju mnogo za ovu njegovu lošu osobinu

Depositphotos_92845566_s-2019.jpg
Foto: Depozito
Oglas

Od trenutka kada se shvatilo da botoks može da “ispegla” svaku boru i učini da se osećamo mnogo bolje, ovaj toksin je postao planetarno popularan i neizostavan sastojak u kozmetičko-estetskoj industriji. Žene zarad lepote i produžene vizuelne mladosti opsedaju klinike ne samo u svetu, već i kod nas.

Pročitajte još: Kako nanosite kremu na lice? Ukoliko to činite na POGREŠAN NAČIN, možete OŠTETITI KOŽU

Šta je tačno botoks i kako je došlo do njegove medicinske primene, objašnjava specijalista interne medicine dr Ivica Jeremić iz Instituta za reumatologiju:

- Botoks je toksin koji se dobija iz bakterije clostridium botulinum, a u 19. veku ova bakterija je dovodila do ozbiljnih trovanja, sve dok nemački lekar dr Justinus Kerner nije shvatio da se otrovna supstanca nalazi u kobasicama i da izaziva paralizu mišića - kaže dr Jeremić.

Za šta se primenjuje?
- ispravljanje bora- mišićnih bolesti- migrene- nakon moždanog udara-  depresija- razrokosti- artroza kolena- prekomerno znojenje- krivi vrat kod dece

Botoks je danas najotrovnija poznata supstanca, jer je doza od samo jednog desetohiljaditog miligrama je dovoljna da ubije čoveka. Neki proračuni pokazuju da bi dva kilograma toksina botulinum, pravilno raspoređena na sve ljude planete, bila dovoljna da unište čovečanstvo. S druge strane, botoks je i najskuplja supstanca ikad proizvedena. Međutim, u medicini botoks se koristi u tako malim dozama da nikada ne može da izazove trovanje.

Ulazi u krvotok

Ipak,  puna efikasnost botoksa postiže ukoliko je lekar iskusan u njegovom aplikovanju, jer samo tada mogu potpuno da se uklone prisutne tegobe. Iako se ubacuje lokalno, uvek neka količina ode u cirkulaciju. Međutim, nema mesta strahu, jer se radi o izrazito malim dozama koje ne daju nikakav neželjeni efekat.

Pročitajte još: Žene se sve češće odlučuju za carski rez, a OVO SU RAZLOZI zbog čega je to POGREŠNO!

Leči i depresiju

Na licu uvek možemo da prepoznamo kada je neko tužan ili ljut. Kada smo uplašeni, ljuti ili tužni grčimo mišić koji se zove korugator, a nalazi se ispod obrva.

A, muškarci?
Kada se koristi za bore smejalice traje tri meseca, a protiv znojenja pola godine.Za muškarce se određuju veće doze, jer imaju jače mišiće od žena.

Ovaj mišić je odgovoran za nastanak vertikalnih bora između obrva koje licu upravo daju ljutit izraz. Istovremeno, iz korugatora idu povratne informacije u mozak, što utiče na raspoloženje.

- Kada se kod depresivnih osoba ubrizga botoks u predeo između obrva i u korenu nosa, raspoloženje se popravlja - kaže dr Jeremić.

Pročitajte još: Do zdrave i lepe kože u tri koraka: Ovo su ključne stavke za pravilnu negu

Suština je da botoks prekida put loših informacija, tako što onemogućava mišićima da se grče. Efekat je sličan kao kada se uzimaju antidepresivi.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas