· · Komentari: 0
spa kod kuće

Domaći PILING SA SODOM BIKAROBONOM za negu vaših STOPALA: Napravite sami

Ono što svaka žena želi jeste da njena stopala izgledaju negovano i atraktivno.

1601901739_Depositphotos_2798621_s-2019.jpg
Foto: Deposit

To znači da koža mora da bude hidrirana i meka, ali pre toga svakako se treba osloboditi svih onih naslaga mrtvih ćelija kože, kao i problema sa grubim petama, koje zaista nije tako lako izbeći, jer je koža u tom delu sklona zadebljavanju.

A kada smo kod nege stopala, piling je definitivno nezamenljiva stavka. Plus soda bikarbona kao magičan sastojak kada su beauty rituali u pitanju.

Pročitajte još: Uporan je i uništava nam osmeh! Uklanjanje karijesa KOŠTA MNOGO, a možete ga ukloniti sami

Napravite piling za stopala sa sodom bikarbonom kako biste imali glatku i nežnu kožu.

Ovaj piling ćete moći primeniti na cela stopala, odnosno ciljano na one delove gde primetite zadebljanja, a naročito je efikasan u pogledu tvrdih i suvih peta. Posebno je neprijatno kada su pete ispucale, što znači da je osim pilinga potrebno i da pojačate hidrataciju kože stopala, kako biste se rešili ovog neprijatnog problema.

Foto: Deposit

Kako da napravite svoj piling za stopala?

Običnu sodu bikarbonu već imate u svojoj kuhinji, i ona je definitivno odličan izbor kada su ove namene u pitanju. Soda ima anstiseptička svojstva, meša se u ovom slučaju sa vodom, i ima funkciju da smanji njenu tvrdoći, i što je posebno važno - blagotovrno deluje na kožu.

Pročitajte još: Pravila uređenja ormara po feng šuiju: Evo šta morate ODMAH IZBACITI jer privlači NEGATIVNU ENERGIJU

Sve što će vam biti potrebno jeste 3 l vode i 5 supenih kašika sode bikarbone. Zagrejte vodu tako da bude vruća a potom je sipajte u lavor i dodajte sodu. Malo promešajte, pa potopite stopala. Ostavite ih da odstoje 20 minuta.

A, onda sleduje sam piling. Uzmite kamen za pete ili turpiju, koja ipak nije suviše gruba, pokvasite je, zamočite u sodu bikarbonu, pa time tretirajte problematične delove.

Pročitajte još: Hladnije je vreme, NEGUJTE USNE: Napravite DOMAĆI BALZAM

Nakon tretmana namažite hidrantnu kremu, ili vazelin na pete ako su bile dosta ispucale. Najbolje je da ga radite uveče pred spavanje. Slobodno ga možete praktikovati svakodnevno u trajanju od 7 dana, a onda napravite pauzu jednu nedelju, nakon čega možete primenjivati ovaj princip u nezi stopala jednom do dva puta sedmično.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.