· · Komentari: 0
NEGOVANA KOSA

Greške koje pravimo prilikom nanošenja MASKE ZA KOSU: Izbegnite ih još danas

Greške pri nanošenju maske za kosu nam mogu oštetiti vlasi, a frizuru učiniti beživotnom i bez sjaja.

1643198217_7511e50858b28f0efd5d026806085bb7dc8b4918.jpg
Foto: Depozit

Svaki frizer će vam reći da je regenerator sastavni deo svakog pranja kose, a isto tako i da je maska za kosu nešto potpuno drugačije, što biste, ako želite imati zdravu kosu, trebalo da koristite barem jednom sedmično.

Ipak, iako sve ovo znamo mi ili ne koristimo masku za kosu ili je koristimo pogrešno. Evo o čemu je reč.

Greške pri nanošenju maske za kosu

Maska za kosu daje joj sjaj, hrani je, poboljšava njenu elastičnost i čvrstoću, a to bi , bez obzira na tip kose, svakako trebalo biti prioritet. Ali znate li kako zapravo pravilno naneti masku za kosu?

Pročitajte još: Opadanje vlasi, usporen rast: Šta se sve može desiti KOSI ako prečesto vezujete KONJSKI REP?

Za one koji imaju jako oštećenu kosu, preporuke su da nanesete masku uveče, prespavate i da tek ujutro operete kosu. Ali šta je s regularnim korišćenjem?

Realno, najčešće ćemo masku za kosu naneti kao poslednji korak pranja kose za vreme tuširanja. Ali postavlja se pitanje koliko je zapravo pravilno naneti masku na potpuno mokru kosu?

Ako masku nanosite na kosu koja je natopljena vodom, u folikule vlasi, neće ući svi benefiti koje maska pruža, odnosno, kosa će apsorbirati manje proizvoda.

Ono što bi trebalo da uradimo jeste da nežno ocedimo kosu ili da natapkamo peškir, pa tek onda da nanesemo masku, prolazeći prstima duž cele kose.

Nakon što isperemo kosu od maske i isfeniramo je, imaćete bolji volumen, veći sjaj i zdraviju kosu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.