Oglas
· · Komentari: 0
Vino u službi lepote

IMATE PROBLEM SA KOŽOM LICA: Maska od VINA učiniće neverovatno! Recept i za suvu i za masnu kožu

Osim što volimo da popijemo koju čašu vina posle ručka kako bismo se malo opustili, vino možemo koristiti i na drugačiji način - za negovanje kože.

1628768926_vino.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Svako vino se razlikuje po sastavu i različite vrste vina odgovaraju različitim tipovima kože.

Za osobe koje imaju dosta akni, crveno vino je pravi izbor jer sadrži visoku koncentraciju polifenola resveratrola koji smanjuje upale.

Za suvu kožu

Ako imate suvu perutavu kožu, pomešajte 1 šoljicu crvenog vina sa 1 čašom vode. Nakon svakog tuširanja ovu smesu nanesite na kožu i ostaviti da deluje 5 minuta, pa potom isperite. Masku za suvo lice napravite mešajuči 3 kašike crvenog vina, ½ kašike gela aloe vere i 1 kašika meda.

Suvoj koži pomaže i belo vino. Masku pravimo tako što pomešamo ¼ šoljice suvog belog vina, 1 šoljica sirćeta i tu smesu dodajte u svoju kupku.

Za masnu kožu

U slučaju da imate masnu kožu, pomešajte 3 kašike crvenog vina sa malo jogurta i to nanesite na lice i vrat. Neka deluje 15-ak minuta zatim isperite mlakom vodom.

Mora se naglasiti da prirodni konzervans tanin, koji se sastoji u crvenom vinu, može ponekad  izritirati osetljivu kožu.

Zato je bolje da skuvate kamilicu u belom vinu, zatim sklonite i čekajte da se skroz ohladi. Tečnost koristiti kao toner. 

                              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas