Oglas
· · Komentari: 0

Koji je ROK TRAJANJA kozmetičkih proizvoda za kosu? Kada bacamo otvoren, a kada neotvoren proizvod?

Često prilikom korišćenja maske, regeneratora i šampona za pranje kose ne obraćamo pažnju na njihov rok trajanja.

1644503241_392c3ed81d17d42ca41d5e77b5f218dac89caf6c.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stručnjaci upozoravaju da i oni imaju štetne efekte ukoliko se koriste nakon isteka roka, zato sledeći put okrenite pakovanje i pročitajte koji datum je ispisan sitnim najčešće crnim brojevima.

Proizvodi za kosu, ako ih ne koristimo redovno, mogu se duže zadržati u našim kupatilskim ormarićima nego na primer šminka.

Ako je rok pene ili laka za kosu istekao taj preparat će imati slabije delovanje, a moguće je da će se takođe promeniti i njihov izgled i miris. Ipak, mnogo manja šteta se može napraviti ako koristite proizvode za negu kose sa isteklim rokom nego kreme za lice, ruke ili puder.

Pročitajte još: HOLIVUDSKI FRIZER objasnio kako da napravimo brzu PUNĐU: Potrebne su vam samo dve gumice (VIDEO)

Iako na mnogim kozmetičkim proizvodima ne piše rok trajanja, neki brendovi na svoje proizvode stavljaju oznaku koliko meseci nakon otvaranja je bezbedno koristiti taj proizvod. Najčešće neotvoreni proizvodi mogu da traju do tri godine, a otvoreni do godinu dana.

Promena teksture i mirisa znak su da proizvode treba da bacite. Suvi šamponi, lakovi i pene za kosu sa alkoholom traju duže, a kreme ili maske za kosu ne treba koristiti ako otvorene stoje duže od godinu dana. Ulja za kosu traju od dve do tri godine.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas