· · Komentari: 0

Napravite sami KREMU ZA ISPUCALE PETE I SUVU KOŽU STOPALA: Potrebna su vam svega TRI sastojka (RECEPT)

Koža će vam biti mekša i manje sklona pucanju

1652974327_jan-romero-DL4DDQb8yjc-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Bez obzira na godišnje doba ili vrstu obuće - koža na stopalima sklona je pucanju i isušivanju. Često tokom svakodnevne nege njima ne posvetimo dovoljno pažnje, što posebno može zasmetati pred leto i vreme kada nosimo otvorenu obuću.

Da biste zaista oporavili kožu ovog dela tela, morate je redovno negovati, a ne sa vremena na vreme i kada se setite. 

Za kremu koja moće efikasno regenerisati kožu stopla potrebna su vam 3 sastojka:

  • kokosovo ulje (150gr)
  • šea puter (100gr)
  • ulje čajevca (10 kapi)

​Pročitajte još: Jeftin recept za prirodni SUVI ŠAMPON: Do čiste kose bez štetnih hemikalija

​Kokosovo ulje i šea puter odavno su poznati po svojim regenerativnim svojstvima, pa se dosta koriste u kozmetičkoj industriji. Posebno su bogati vitaminima A i E, koje kože brzo upija. Ulje čajevca dodaće poseban prijatan miris, ali zbog snažnih antivirusnih i antibakterijskih svojstava savršen je dodatak kremama i maskama za stopala.

Način pripreme:

  1. Na nižoj temperaturi otopite kokosovo ulje, pa dodajte šea puter. Smanjite tempraturu, pa dobro sjedinite smesu.
  2. Kada dobijete homogenu masu, sklonite da se smesa ohladi. Nakon toga, dodajte 10 kapi eteričnog ulja, promešajte dobro, pa ostaviti u ambalaži koja ima poklopac. 

Čuvajte kremu na hladnom i tamnom mestu i postarajte se da redvno mažete stopala. Preporučljivo je da, kada nanesete napravljenu kremu, obujete čarape i tako legnete u krevet. Osim što nećete umastiti posteljinu, koža će bolje upiti hranljive sastojke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.