Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA LICA

Nemojte biti lenje! Evo zašto se ŠMINKA mora skinuti SVAKO VEČE

Iako šminka može biti postojana i 24 sata, to ne znači da treba da spavate sa njom

1609091852_spavanje.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Koliko god da ste umorni, lenji ili nešto treće, ne smete zaspati sa šminkom. Posebno ne ukoliko je reč o profesionalnoj šminki. Kada pomislite da to i nije tako strašno, nakon ovog teksta shvatićete da vam se ta greška više nikada neće ponoviti.

Pročitajte još: FRIZURA kojoj VETAR i KIŠA ne mogu ništa: Svi mogu da je naprave (FOTO)

- Prljavština, ulje, šminka, čestice iz okoline i mrtve ćelije nakupljaju se na koži tokom dana. Ako svoje lice ne operete pre spavanja, one ostaju na koži što uzrokuje suvoću i druge kožne probleme - objašnjava svetski poznati dermatolog Jošua Zecner.

Pročitajte još: Da li je OVO NAJRUŽNIJI modni KRIK u deceniji? Ili najlepši... (FOTO)

Osim toga, spavanje sa šminkom može dovesti i do upale koja rezultira crvenilom i ljuštenjem lica, ali i svrbežom. Tu su još i akne koje izbijaju jer koža ne može disati.

Pročitajte još: PRAKTIČAN je, ali zašto ne bi bio i LEP? Pratite TRI pravila kada birate KIŠNI MANTIL

- Samo zato što kažu da šminka može trajati 24 sata, ne znači da je toliko i morate imati na licu - zaključuje ovaj dermatolog. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas