Oglas
· · Komentari: 0

Pravimo PET GREŠAKA kada nosimo BELU ODEĆU: Veš nikako ne bi trebalo da bude ove boje

Bela nijansa je mnogima omiljena kada je reč o odevnim kombinacijama, posebno tokom leta

1692612334_shutterstock_1838199577.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bela lanena haljina tokom vrućina je sjajn izbor, kao i bela košulja u večernjem izlasku koja svakoj kombinaciji daje sjaj.

Iako voljena, bela u ormanu ima svoje nedostatke. Kao prvo, lako se prlja - pa iako možda imate najotmjeniju odeću na roštilju u dvorištu, možda ćete biti nervozni da se previše približite hrani kako se ne biste uflekali i ostatak događaja proveli sa flekom na odeći. Zatim, tu je i činjenica da može biti teško upariti se sa donjim vešom.

Evo koje greške najčešće pravimo kada nosimo belo - lako možemo da ih izbegnemo:

Kupujete providnu odeću

"Da li je moja haljina providna?" To je uobičajeno pitanje koje se svuda postavlja u kabinama za presvlačenje. Međutim, iznenadili biste se koliko providnih komada izađe iz prodavnice, a da kupci nisu svesnid a se providi. Izađite iz svlačionice kada isprobavate stvari i pozovite nekoga da proveri na dnevnom svetlu. Svetla u svlačionici su napravljena da vam laskaju, pa uvek gledajte u drugačijem osvetljenju. Ako stavite ruku ispod materijala i vidite je kroz njega - u rukama vam je providan komad.

Nosite belo donje rublje

Možda izgleda kao pametna ideja da uparite belu majicu sa belim grudnjakom, ali stilisti kažu da je to jedna od najvećih grešaka koje možete da napravite. Razlog je taj što će beli grudnjak stvoriti kontrast sa vašom kožom, što će se videti kroz odeću. Zato preporučuju da belo uvek nosite na golo telo, a možete koristiti i grudnjak u boji kože.

Izabrali ste pogrešnu belu boju za vas

Ne postoji samo jedna boja bele – ova nijansa postoji u bogatom spektru. Dakle, kao i svaka boja, poželećete da pronađete najbolju nijansu za sebe. Klasična bela nijansa izgleda dobro na vrlo malo ljudi, pa umesto toga, pokušajte sa mekom belom, prljavo belom - niži je kontrast i manje oštar. Ako je vaša koža svetla, onda nosite hladno belo, a ako imate topliji ten izaberite belo bližu slonovači. Dobar način da odredite svoj podton je da pogledate unutrašnjost vašeg zgloba: ako su vam vene plave, verovatno ste svetli; ako su zelene, verovatno imate topao ten.

Dodajete puno boja na belu

Bela je jednostavna boja. I dok je to odlično iz mnogo razloga, takođe može da predstavlja zamku ako je dobro ne kombinujete. Zamislite svoje letnje belo kao prazno platno za dodatke na koje dodajete boje. Stilisti ističu da uz belo često ide metalik nakit, sandale ili torbe, ili razmislite o kaišu ili torbi u zlatnoj boji.

Često nosite bele komade

Bele mrlje se lako ostavljaju, bilo da prosipate piće po njoj ili se jednostavno znojite. To znači da će komadi koje često nosite, poput majica bez rukava i vaše omiljene bele haljine, verovatno imati kratak rok trajanja. Posle toga počinju da izgledaju istrošeno, uprljano i staro. Zato pazite na komade od prošle sezone - da li su i dalje za nošenje?

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas