· · Komentari: 0

Budite kreativni i birajte odvažno

Kraj godine je idealno vreme za promene

1671018998_NASLOVNA.jpg
Foto: Forma Ideale

Ukoliko se pribojavate da beli nameštaj može da deluje hladno ili da bude težak za održavanje, znajte da postoji rešenje, a efekat odabranih detalja nadmašiće sva vaša očekivanja.

Jedna od prednosti belog nameštaja je što je prilagodljiv bojama, pa lako možete kroz pravi izbor koloritne note zidova, tepiha, ali i svih detalja u domu kreirati po želji sasvim drugačiji utisak, što će svakako doprineti atraktivnosti vašeg životnog prostora. Ukoliko se odlučite za beli nameštaj, u nastavku delimo sa vama nekoliko korisnih saveta kako da ga najbolje kombinujete sa ostalim detaljima i manjim komadima nameštaja u domu.

Uz beli nameštaj u vašem domu odlično se uklapa zelena boja zidova, koja ima veliki spektar mogućnosti, jer su sve varijacije zelene odlične kao kontrast beloj i instant ulepšaju prostor. Dozu otmenosti će svakako uneti duboka, tamnozelena nijansa, uz koju će klasičan nameštaj za trpezariju poput komode LANDWOOD 50 i vitrine LANDWOOD 53 biti posebno istaknut, a čitav ambijent ostavljaće utisak istančanog ukusa i stila.

Foto: Forma Ideale

Drvo stvara odličan kontrast beloj i svaka prostorija u kojoj dominira beli nameštaj bi trebalo da ima malo prirodnog drveta. Drvo dekor će oplemeniti prostor, a hladan i pomalo sterilan ambijent će se transformisati u topliji životni prostor. Čak i najsvetliji drvo dekor će dodati toplinu i kontrast belom dekoru. Dovoljan je jedan komad nameštaja koji će u prostoriji napraviti ogromnu razliku, a odličan primer drveta koje će dodati toplinu vašem prostoru je bukva.

Za trpezarijski sto u belom dekoru sjajno rešenje je trpezarijski sto ATRIA, a ambijent možete dodatno utopliti tepihom ADRIA i trpezarijskim stolicama S658.

Beli nameštaj je čest izbor i kod opremanja radnih kutaka u domu ili kancelariji, budući da se lako uklapa u ostatak prostora. Radni sto NET uz komodu WIND TOWER 4 obezbediće vam dovoljno prostora za odlaganje dokumenata i kancelarijskog pribora, a za zanimljivu kompoziciju iznad stola predlažemo kombinaciju zidne police JOLIETYAS 5930, kao i HENDRIX, koje će poslužiti za potrebnu literaturu koja je uvek potrebna pri ruci, dekoraciju i omiljene sitnice. One su veoma funkcionalne, a istovremeno i atraktivne i dodatno će ulepšati prostor.

Foto: Forma Ideale

Potpuno beli nameštaj često izgleda strogo, pa dodavanje crne izgleda sjajno u kontrastu sa belom. Ukoliko nema dovoljno prostora da dodate komad nameštaja u crnom dekoru, dodatak može biti i neka zanimljiva tapeta sa paternom.

U ambijent dnevne sobe svetlijih kolorita, sjajno možete uklopiti TV policu REX, u opak belom dezenu sa belom lak folijom, koja je odraz savremenog dizajna sa sofisticiranim notom. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu kombinaciju klub stola M21 80x60 i klub stola M21 70x50 kao praktičan izbor koji će doprineti celokupnom izgledu dnevne sobe, unoseći svojim oblikom dinamiku, dok će ujedno doprineti i definisanju modernog stila u njenom uređenju.

Foto: Forma Ideale

Uvođenje teksture je od suštinskog značaja u belom ambijentu, a može biti u obliku tkanja tepiha, raznih materijala nameštaja ili dekoracije, poput jastučića ili prekrivača. Tekstura se takođe može uvesti kroz završne obrade zidova i podova, kao što je kamin od kamena ili drveni pod. Možete se opredeliti i za tapete koje imitiraju pločice u nekoj jarkoj boji.

Beli nameštaj omogućava vam da budete kreativni sa kombinovanjem materijala, stilova i tekstura, od savremenih komada, do modernih klasika, rustičnih predmeta i antikviteta. Odvažite se za izbor belog nameštaja, jer će dodir klasičnog i modernog, sa dekorativnim detaljima, dati vašem enterijeru poseban izgled.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.