Oglas
· · Komentari: 0

Šest najčešćih grešaka prilikom nanošenja pudera: Zbog njih dolazi do neujednačenog tena

Kako bi vam se puder što duže zadržao na licu i kako ne bi došlo do prevelikog odustupanja od boje kože, izbegavajte ove greške

1663762484_foto-pexels-unsplash.jpg
Foto: Pexels, Unsplash
Oglas

Nema dobrog make upa bez dobro nanesene podloge. Činjenica je to koju smo dosad svi usvojili, ali većina žena i dalje najviše make up grešaka radi upravo sa podlogom. Vreme je da jednom zauvek savladamo i ovu lekciju. Donosimo vam 6 najčešćih grešaka kod nanošenja podloge...

1. Nanosite previše slojeva

Mnogo žena veruje da što više slojeva nanese, to će imati bolje prekrivanje. Ali, to je velika greška. Tajna ne leži u slojevima nego u idealnom puderu koji pristaje vašoj koži. Ako nanosite više slojeva na delove lica koje posebno želite prekriti, više podloge samo privlači dodatne podloge na te delove lica. Ujednačena podloga daje prirodan izgled vašem licu.

Pročitajte još: Frizerka objasnila: Evo zašto nikada ne bi trebalo da vezujete kosu u rep (VIDEO)

2. Testirate puder na svojoj ruci

Uvreženo pravilo da puder i korektor trebate prilikom kupovine proveriti na svom dlanu je pogrešno. Naime, boja na licu i na ruci nije iste nijanse. Najbolje mesto gde treba naneti novi puder je na vašem vratu.

3. Nanosite korektor ispod pudera

Prvo nanosite korektor, a tek onda puder? Pogrešno! Naime, s puderom ćete maknuti naneseni korektor.Prvo trebate naneti puder, a tek onda korektor.

4. Ne koristite prajmer

Vaša podloga menja boju tokom dana? Verovatno ste zaboravili da nanesete prajmer. Zbog oksidiranja pudera njegova boja se menja, a prajmer će to uspešno sprečiti.

Pročitajte još: Zašto bi trebalo da stavite KAŠIKU ŠEĆERA U ŠAMPON: Koristan trik sa ČETIRI FENOMENALNA EFEKTA

5. Nanosite puder samo do ruba vilice

Niko ne želi videti prelaznu crtu koja se stvara ako puder nanosite samo na lice. Podlogu uvek morate naneti i na deo vrata te dobro izblendati.

6. Puder se počinje mastiti

Ako imate mešovitu ili masnu kožu, nakon određenog vremena vaše lice će se početi sjajiti. Kako biste to izbegli, tečni  puder fiksirajte uz pomoć pudera u prahu.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas