Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje doma

BEZ OPASNIH HEMIKALIJA I SODE BIKARBONE: Rešite se zagorelih nasla sa šerpi uz pomoć jednostavnog sastojka iz kuhinje

Nisu vam potrebne hemikalije, agresivno ribanje žicom, ali ni soda bikarbona

1645522011_serpe.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Bez obzira koliko volite da kuvate i koliko dugo to činite, problem zagorelih šerpi je uvek tu. Nije nimalo lako i brzo rešiti ih se na klasične načine. Međutim, otkrivamo vam jedan mali trik koji vam može mnogo olakšati ovu obavezu.

Možda ste prvo pomislili na sodu bikarbonu, varate se! Soda jeste sjajan saveznik u čišćenju mnogih površina i materijala, ali u ovom slučaju postoji još jedan sjajan saveznik.

Pročitajte još: Primena ASPIRINA u ovim kućnim poslovima je nezamenljiva

U pitanju je prašak za pecivo. Uzmite kesicu praška za pecivo, izručite u zagorelu šerpu, dodajte malo vode i pustite da proključa. Zagoreli delovi trebalo bi sami da se odvoje, a možete koristiti i četku za ribanje kako biste otklonili ostatak zagorelih mrlja. Ako je potrebno ponovite postupak i ponovo dodajte prašak za pecivo, a nakon toga šerpu operite na neuobičajen način.

Ovaj mali savet uštedeće vam vreme, novac, a ono što je sjajno - rešićete se ovog problema bez jakih detrženata i sredstava za ribanje.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas