Oglas
· · Komentari: 0
DEKORACIJA

Cigla po cigla i savršen detalj za ŠIK stan

Cigle mogu da potpuno osveže prostor, a mogu se ugraditi u svim prostorijama.

1610713981_Depositphotos_100277646_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

U građevinarstvu su počeli da je koriste još u doba Mesopotamije, a dobija se jednostavno, pečenjem smese načinjene od vode, gline i peska. Možda zato cigla već na prvi pogled asocira na prirodu i toplinu, a zaista i jeste odličan toplotni izolator.

Pročitajte još: Trendovi unutrašnjih boja koji će biti popularni tokom 2021. godine

Osim što se koristi u izgradnji objekata, ona fasadna sve češće ukrašava domove i iznutra. Ipak, nije neophodno da svi zidovi u prostoriji budu od ovog materijala da bi enterijer izgledao lepo.

Poigrajte se ciglama na jednom zidu, stubu.

Možete se poigrati i samo jedan od njih, ili samo njegov deo, napraviti od cigle, dok ostali mogu biti od betona, gipsa, drveta ili stakla. Tako ćete stvoriti osećaj trodimenzionalnosti na istoj površini. Kombinacija stakla i cigle, spajajući moderan i “hladan” dizajn sa rustičnim i toplim, izgleda odlično.

Mogu se postaviti u bilio kojoj prostoriji Foto: Depozit

Sa drvetom se opeka najprirodnije slaže, tako da drveni, brodski pod ili veliki ramovi za prozor, deluju gotovo neodvojivo od celine sa zidovima od cigle. I drveni kuhinjski elementi odlično se uklapaju uz zid od bele cigle, čineći vašu kulinarsku oazu veoma rustičnom.

Bele cigle i tamna radna površina. Savršeno

Ako se, pak, odlučite da uz takav zid postavite bele viseće delove i veliku, tamnu radnu površinu sa ugradnom pločom šporeta, dobićete potpuno moderan prostor.

Pročitajte još: TREND koji rapidno raste: Da li je pokret "MALENE kuće" rešenje? (VIDEO)

Cigle možete da ofarbate u boju koju poželite ili da je ostavite u izvornoj terakota nijansi. One u bojama kamena, u kombinaciji sa brodskim podom istih nijansi, stvaraju utisak kao da ste u planinskoj kući. Kada su u crnoj, braon ili sivoj boji, izgledaju “strožije” i ozbiljnije, pa se ti tonovi preporučuju za radni prostor ili kupatilo, kada bi bilo dobro da je samo središnji deo zida od cigle, a ostatak u staklu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas