· · Komentari: 0

Kada ste poslednji put očistili otirač? Evo zbog čega je važno da ne zaboravimo taj deo doma

Koliko god da ste pažljivi u održavanju doma blistavim, postoje određene oblasti na koje možete lako da zaboravite. Jedna od njih uključuje i otirač

1668078753_profimedia-0351324201.jpg
foto: Profimedia

Tokom cele godine, otirači se gaze, a ipak retko razmišljamo koliko bi prljavštine mogli da nakupe. Ako nikada niste ni razmišljali o čišćenju otirača, niste sami, ali možda je sada pravo vreme da očistimo i ovaj deo kuće.

Pročitajte još: Neverovatne namene PAPIRA ZA PEČENJE: Koristan je i van kuhinje

Ne samo da prljavi otirač može dovesti do prljavog doma, već može dovesti i do unošenja štetnih klica i virusa.

Imajući ovo na umu, stručnjak Richard O’Connor ponudio je nekoliko saveta o tome kako da jednostavno očistite.

Dobro protresite otirač

Ričard savetuje da istresete otirač jednom nedeljno. Pored toga, otirač bi trebalo i oprati jednom mesečno u  zavisnosti od vrste prostirke koju imate.

Pročitajte još: Bacate SILIKONSKE KESICE koje dobijate u KUTIJI SA KUPLJENOM OBUĆOM? Evo zbog čega bi to trebalo da prestanete da radite

Prilikom čišćenja tkanina i prostirki od vlakana

Prostirke od vlakana i tkanine, bilo prirodne ili sintetičke, mogu da se očiste tako što ćete da pospete prostirku sodom bikarbonom  i mešavinom kukuruznog skroba, ostavite oko sat vremena i obrišite je vlažnom krpom.

Čišćenje gumenih prostirki

 Ričard savetuje da ovakvu prostirku istrljate tečnošću za pranje posuđa i vodom pre nego što je jednostavno isperite i osušite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.