· · Komentari: 0

Magli vam ogledalo dok se kupate? Rešite problem sa sastojcima koje već imate kod kuće

Zamagljena ogledala u vašem kupatilu će biti prošlost

1675346399_Foto-Shutterstock-zamagljeno-ogledalo.jpg
Foto: Shutterstok

Svi se možemo složiti da je tuširanje vrućom vodom tokom zime i te kako prijatno. Ali, nakon njega ostaju zamagljena ogledala u kupatilu što može da bude poprilično iritantno. Ako se odmah nakon toga šminkate ili brijete koristeći kupatilski umivaonik, to može da predstavlja značajnu neprijatnost. Međutim, pomoću ovih jednostavnih tehnika možete lako ukloniti paru sa svog ogledala, piše Bathroom City.

Pena za brijanje

Trik je u tome da očistite ogledalo penom za brijanje. Nastaće lagani i nevidljivi sloj na površini ogledala te se ono neće zamagliti. Dakle, zamenite uobičajeno sredstvo za čišćenje kremom za brijanje. Po potrebi možete njome očistiti i prozor.

Ako nemate kremu za brijanje kod kuće, možete koristiti i deterdžent za pranje posuđa. Nakon što se deterdžent ili pena osuše, ispolirajte ogledalo mekom krpom kako se ne bi videli ostaci.

Sirće

Sirće može brzo ukrotiti zamagljena ogledala. Pomešajte sirće i vodu u razmeri 1:1 i nanesite rastvor na površinu ogledala čistom krpom. Obrišite ga drugom čistom krpom i proverite da na površini nema nikakvih tragova. Ova jeftina opcija je efikasna oko nedelju dana.

Glicerin

Ovaj proizvod možete kupiti u bilo kojoj apoteci. Razredite glicerin s vodom i obrišite površinu ogledala mekim peškirom. Nije tako dugotrajno kao neke druge opcije, ali ipak sprečava da se ogledalo zapari tokom tuširanja.

Sapun

Uzmite komad sapuna za kupanje i nežno ga utrljajte na površinu ogledala. Zatim uklonite sapun s površine ogledala peškirom ili krpom od mikrovlakana. Možete nakvasiti krpu ako se sapun ne skida lako. Brišite ogledalo dok površina ne bude čista.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.