Oglas
· · Komentari: 0
IGRAČKE

Mede su leglo BAKTERIJA! Plišane igračke se peru na OVAJ način

Istraživanje kompanije za proizvodnju sredstava za higijenu “Detol” upozorava da je čak 80 odsto plišanih meda puno bakterija koje mogu biti okidač za trovanje hranom, a svaki četvrti sadrži tragove fekalija.

1606466028_Depositphotos_182275892_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Za mališane su plišane igračke drugari i uteha, ali mogu biti opasne po njihovo zdravlje.

Pročitajte još: Promenite izgled SPAVAĆE SOBE u šest jednostavnih koraka

Podaci su razumljivi kad se ima u vidu da čak 90 odsto mališana ispusti igračku na pod gde se na njih lepi prljavština i bakterije. Tek svaki četvrti roditelj pere igračke nakon detetove bolesti, što znači da se klice nesmetano razvijaju. Zaprepašćuje podatak da 20 odsto plišanih drugara niko nikad nije “okupao”.

Perite igračke posle bolesti deteta!

Stručnjaci savetuju roditeljima da redovno peru igračke, pogotovo posle detetove bolesti, jer na taj način sprečavaju širenje zaraze i među ostalim članovima porodice.

Pročitajte još: Uz ove trikove brzo ćete očistiti DLAKE na tepisima i nameštaju

Preporučuje se pranje na niskoj temperaturi, a osim deterdženta, nije loše da se koristi i neko antibakterijsko sredstvo. Perite igračke odvojeno od odeće kako biste izbegli “seljenje” bakterija sa jedne na drugu stvar.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas