· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Pet savršenih BILJAKA za male prostorije

Biljke doprinose kvalitetu vazduha, biljke stvaraju prijatnu energiju

1647721959_plant-g9fc8b1ad1_640.jpg
Foto: Pixabay

Pozicioniranje biljaka u malom prostoru zahteva deo odgovornosti, stoga budite sigurni da izaberete onu koja će se definitivno isplatiti. Takve biljke tolerisaće malo svetla i vode, pa neće mnogo nizrasti u ionako već maloj i prepunoj sobi. Pogledajte spisak od pet savršenih biljaka i izaberite one koje vam najviše odogovaraju.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Pet savršenih biljaka

Za jednostavan, prirodan i zdrav način oslobađanja od stresa odaberite nanu. Usitnite ili žvaćite list mente koji ispušta jaku aromu dobru za smirenje živaca, smanjenje mučnine i osvežavanje daha. Menta dolazi u različitim varijantama i lako se uzgaja. Samo se potrudite da ima dovoljno svetla cele godine.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Lavanda ima jak miris koji je odličan za osveženje sobe. Kako biste održali miris, možete osušiti listove i napraviti vrećice za ormare. Lavanda voli sunce i vazduh stoga je držite pored otvorenog prozora. Držite je u peskovitom tlu koje se lako suši, jer koren brzo truli na vlazi.

Aloe veru smatrajte vašim ličnim lekom, barem kad su posredi iritacije kože poput opekotina od sunca. Samo prepolovite list i iscedite tečnost na bolno mesto. Aloe vera je savršena za sobe u kojima nema mnogo sunca i ne zahteva mnogo vode. Biljku je lako održavati, a njene koristi su velike.

Pročitajte još: Bio je vrlo drzak i smeo, a uvek je držao do svoje reči: Da li znate ko je bio srpski Robin Hud?

Afrička ljubičica je savršen cvet za malu studentsku sobicu. Dovoljno je mala da je se može smestiti bilo gde, ne treba joj mnogo vode, a uspeva na različitim temperaturama. Cvet nije poznat samo po svojoj lepoti nego i što osvežava vazduh i uklanja štetne čestice.

Kroz brigu o kaktusu možete naučiti neke stvari o sebi. U slučaju da ugine znaćete da ste nemarniji od pustinje. Još uvek se vode rasprave o tome štiti li kaktus ispred kompjutera od zračenja. Glavno pravilo za uzgoj - nemojte preterati sa vodom.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.