· · Komentari: 0

Saveti dizajnera za uređenje KUHINJE: Četiri boje koje nikako ne treba da stavite

Jedna boja naročito izgleda prljavo

1676724778_bafcb063fb4fd010023ccabc0fb11688111ecab6.jpg
Foto: Shuttertsock

Neće sve boje dobro izgledati u vašoj kuhinji iako su u drugim prostorijama u domu možda savršene, kazao je dizajner enterijera Finiks Grej pa objasnio:

- Kao prvo, iako je zelena za kuhinju sad u trendu, moj savet je da je izbegavate, posebno one tamnije nijanse jer one na kuhinju bacaju senke koje nisu nimalo lepe, a još deluje prljavo, čak više nego crna - pojasnio je.

Ukoliko baš želite zelenu u kuhinji, tad savetuje svetlije nijanse zemljanih tonova.

Druga boja koju bi po njemu trebalo izbegavati je crvena.

- Kuhinjski prostor je zamišljen kao prostor u kojem se opuštate i uživate, a crvena je veoma moćna, nemirna i ja bih svakao izbegavao da je imam u kuhinji - rekao je pa dodao da ni žuta nije poželjna jer vizuelno unosi neki haos u prostor.

I zadnja koju valja zaobilaziti je siva.

- Iako bi siva mogla da bude vaša omiljena boja kada niste sigurni šta odabrati, imajte na umu da neće izgledati tako dobro u vašoj kuhinji kako biste pomislili. Jedina stvar na koju me siva podseća je to kao da je neko kuću preokrenuo naopako - objašnjava Finiks.

- I ne samo to, ta boja zna da ostavi hladan, neprivlačan i nepoželjan izgled. Moguće je da će vam samo kvariti raspoloženje - dodao je.

- Ako želite neutralnu boju koja nije bela, predlažem "greige". To je fina mešavina sive i bele - savetuje, a prenosi The Sun.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.