Oglas
· · Komentari: 0
DIZAJN

TRIK za mali stan: Štrafte izdužuju, a pruge šire prostor! (FOTO)

Same po sebi, pruge daju dinamiku prostoru, gde god se nalazile, od garderobe, preko eksterijera, pa sve do dizajna unutrašnjosti naših domova.

1624254897_dnevnaDepozit.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

NJima unosite vedrinu u svoj životni prostor, poručujući svima da ste moderni, razigrani i veliki esteta, pre svega. Jer samo oni sa istančanim ukusom za lepo umeju da kombinuju prugasti dizajn sa ostalim stvarima koje ih okružuju.

Pročitajte još: Uz male detalje KUHINJA može da izgleda KAO IZ ČASOPISA

Crno i bele štrafte su najpopularnije

Štrafte mogu biti svih boja i debljina, a najčešća kombinacija je crne i bele, koja podjednako dobro pristaje kuhinjskim zidovima, garniturama za sedenje i tepisima. Kada se odlučite da “zebrice” na tapetama postavite u kuhinju, da biste je razveselili, prošarajte je žutim i belim detaljima, u vidu posuđa i radnih elemenata.

Tapete sa prugama i zebra tepih izdužuju

Ukoliko krase omiljeni dvosed, ispod njega će se odlično “snaći” tepih istog dezena, ali sa kosim, umesto pravim prugama. Na tepisima možete napraviti i optičku varku, kada pruge na njima ne “poređate” u istoj liniji, već za koji centimetar niže ili više - delovaće kao da igraju, pa vam se može i zavrteti u glavi pri pogledu na njih.

Pročitajte još: Pogledajte STO koji u nekoliko sekundi postaje POLICA: Savršen višenamenski komad nameštaja za mali stan! (VIDEO)

Foto: Depozit

Štrafte uparite sa prugama

Sa crno-belim tepihom možete upariti stolnjak i ukrasno jastuče na sivo-bele štrafte, povezujući ih u svojevrsnu celinu, bez obzira na dezen i boje ostalog nameštaja. Uz to, ako tepih postavite na brodski pod, koji isto formira linije, a jedan od zidova i plafon ukrasite gipsanim radovima koji takođe prave jednobojne, izbočene pruge, dobićete dodatni efekat sofisticiranosti.

Pročitajte još: Trpezarija je nestala! Dizajneri kažu da se sto sada nalazi u OVOJ prostoriji

Sa zlatno-belom kombinacijom nećete nikada pogrešiti, pogotovo ako je smestite uz nameštaj boje svetlog drveta, na zavese, veliku ukrasnu korpu ili jastučić. Raznobojne, šarene prugice lepo pristaju stazama i tanjim tepisima, modernom i stilskom nameštaju, ali i parketu, čiju svaku letvicu, uz malo kreativnosti i dobre volje, možete obojiti u različitu boju.

Vesele trafte šire prostor

Štrafte veselih tonova možete kombinovati i ako je njima prekriven ceo sto, prekoputa kog je garnitura za sedenje sa ukrasnim jastucima istog dezena. Pruge potpuno različitih boja i širina mogu se naći na tepihu, jastučiću i tabureu za sedenje, dok je ostatak enterijera u vedrim bojama, i opet će stvarati vizuelnu celinu, već na prvi pogled.

Foto: Depozit

Još jedan od predloga je da frontove polica i ploču stola u dnevnoj sobi “obučete” u crveno-bele pruge, dodate im saksiju i vazu za cveće na braon-bele štrafte, a deo zidova takođe “ispresecate” linijama, ovaj put manje primetnim. Tako ćete napraviti potpuno neobičan i razigran prostor, uprkos svedenosti ravnih formi u njemu.

Pročitajte još: Da li ste nekad spavali pod zvezdama? Čovek je izbacio krevet na terasu i napravio raj! (FOTO)

NJima unosite vedrinu u svoj životni prostor, poručujući svima da ste moderni, razigrani i veliki esteta, pre svega. Jer samo oni sa istančanim ukusom za lepo umeju da kombinuju prugasti dizajn sa ostalim stvarima koje ih okružuju.

 PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas