· · Komentari: 0
enterijer

Ukoliko je vaša soba previše tamna postoji rešenje: Boja zidova bi mogla da vas iznenadi

Beli zidovi nisu dobro rešenje kada je u pitanju prostorija koja ima malo prirodnog svetla

1654080521_bedroom-1078887_1280.jpg
Foto: Pixabay

Tamnija spavaća soba ide u prilog boljem snu jer svetlost ometa proizvodnju melatonina u mozgu, hormona odgovornog za regulisanje ciklusa sna. Međutim, ako je vaša spavaća soba mračna i tokom dana ipak bi trebalo da razmislite o načinima da izgleda svetlije.

Načini za osvetljenje tamne sobe

Unesite dodatnu svetlost

Ako vaša spavaća soba ne dobija dovoljno prirodnog svetla, onda ćete morati sami da obezbedite svetlo. Pravilo je da ne stavljate samo jedan izvor osvetljenja, posebno ne ako je to noćna lampa jer bi to stvorilo mnogo senki. Umesto toga, osvetlite svoju sobu sa najmanje dva, a po mogućnosti tri izvora svetlosti.

Pročitajte još: Uredite dom prema FENG SHUI disciplini: Pravilno postavljanje glavnih komada nameštaja (FOTO)

Pametno birajte boju zida

 U slučaju da je vaša spavaća soba tamna, beli zidovi nisu najbolje rešenje. Iako svetle boje mogu da pomognu da mala soba izgleda veće, one nisu tako sjajne u tome da tamna soba bude svetlija. Bela i druge svetle boje izgledaju sjajno, ali u prostoriji bez dovoljno osvetljenja, nema dovoljno svetlosti za reflektovanje. Ovo uzrokuje da beli zidovi poprime sivu nijansu, ostavljajući prostoriju mračnom. Umesto toga, izaberite boje srednjeg tona. Nijanse zelene, plave, sive, ljubičaste najbolje su za stvaranje opuštajuće atmosfere, piše The Spruce.

Pročitajte još: Uz malo mašte do vizuelno većeg prostora: Jednostavni trikovi koje brzo možete da primeniteBeli

Ogledala imaju dvostruku funkciju

Ogledalo funkcioniše tako da odražava bilo koju svetlost koja postoji, a takođe dodaje sjaj prostoru, uklanjajući deo tame. Ako je moguće, postavite ogledalo preko puta prozora koji propušta najprirodniju svetlost da biste dodatno odbijali svetlost po prostoru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.