Oglas
· · Komentari: 0

Uređenje dečije sobe u nekoliko poteza

Ovo su korisni saveti za uređenje dečije sobe.

1626181352_teddy-bear-1710641_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Jedan od većih izazova za roditelje svakako je uređenje dečije spavaće sobe. Ovaj poduhvat može biti i vrlo zabavan ukoliko u njega uđete pripremljeni. Dobar plan i maštovitost mogu vam uštedeti dosta vremena i novca. Možda vam pomognu i neki od naših saveta.

Plišane igračke kao neizostavan detalj

Gotovo da nema deteta koje ne voli plišane igračke. Tako meke omiljene su među najmlađima, ali mnogo je muka koje zadaju roditeljima. Iako mogu da ulepšaju prostor u kom dete boravi, pa i da ga zabave, kada su rasute po podu daju sobi neuredan izgled.

Međutim, sve i da ne želite detetu da kupite plišane igračke drugi će to učiniti umesto vas-bake, deke, vaši prijatelji. Ako već ne možete da pobedite plišane igračke, naučite kako da ih držite u redu.

Korpe za plišane igračke jedan su od načina da se po završetku igre drže na okupu. Bilo da su metalne koje se drže na podu ili pletene na policama, dobre su iz razloga što jako brzo, u svega nekoliko poteza igračke možete da spakujete u njih. To umesto vas može uraditi i dete što je još bolje, jer se tako uči radnim navikama. Dobro rešenje je da uzmete krevet koji ispod ima policu koja može da služi za odlaganje igračaka ili da plišane igračke smeštate u ljuljašku koja visi na zidu. Ovo je naročito zgodno za manje prostore.

Izbegavajte luksuzni nameštaj

Iako se veruje da skup komad luksuznog nameštaja uvek izgleda sjajno, u slučaju dečije sobe odabir ovakvog tipa nameštaja može se pokazati kao neisplativa investicija. Najpre zbog toga što su deca sklona da ga uprljaju, polome i slično.

Osim toga, ukoliko je npr. reč o krevetu budite svesni da će ga prerasti, pa je potrebno pazariti novi. To ne znači da ako ne kupite luksuzni nameštaj, vaše dete neće uživati. Naprotiv, gledajte da od sobe napravite zabavan ali i funkcionalan prostor u kom će dete rado provoditi vreme. Udobnost je na prvom mestu.

Različite površine za različitu igru

Kako su deca sklona da se brzo zasite jednom igrom ili igračkom, važno je da prostor u kom borave bude raznovrstan. Najbolji savet za to je da napravite nekoliko različitih površina za dečije aktivnosti unutar sobe. Kada je reč o krevetu i delu za spavanje zanimljivim ga mogu učiniti prekrivači za krevet.

Danas ih ima u različitim dimenzijama i materijalima, a izborom mekanih, plišanih i čupavih prekrivača učinićete da se dete oseća ušuškano. Prekrivači za krevete osim toga trebalo bi da imaju i upotrebnu funkciju, pa vodite računa da ne budu samo lepi na oko, već i upotrebljivi.

Soba ne služi samo za spavanje, zato obavezno napravite nekoliko delova za igru. Jedan deo sobe neka bude rezervisan na primer za sto na kom će dete slikati ili praviti neke rukotvorine, dok drugi deo sobe rezervišite za igranje na podu na mekoj prostirci. Ukoliko je dete dovoljno veliko, u jednom delu sobe je u redu da se nađe televizor, na kom će povremeno gledati crtane filmove. Kada imate zone u okviru jedne sobe lakše i preglednije vodite računa i o higijeni i uvek je deci sve na dohvat ruke.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas