· · Komentari: 0
bašta

Ukoliko želite raskošnu baštu, potrebno je da uradite ovih nekoliko stvari

Evo šta se radi u vrtu, bašti tokom maja

1651404751_apples-1872997_1280.jpg
Photo:Pixabay

1. Ako ste sejali semenke u saksije, sada je vreme da sadnice posadite u baštu. Isto tako seme možete posaditi direktno u baštu, jer je zemlja dovoljno topla.

U maju možete da sejete i sadite sve od tikvica, do krompira, brokolija, kupusa, paradajza....

2. Posejte seme divljeg cveća..

3. Možete da posadite muškatle, ruže, sve vrste cveća iz rasada ili iz semena.

4. Lukovice mogu da se sade u maju. Ovde ne mislimo na tulipane ili narcise, već na neke lukovice koje se razvijaju tokom leta, kao što su kane, dalije itd.

5. Sve vrste cveća za balkone i dvorišta: kadife, muškatle, begonije, petunije i td.

6. Berite listove maslačka i jedite ih kao salatu, ostali korov čupajte iz bašte.

7. Posadite paradajz u kante.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

8. Pospite malč oko biljaka.

9. Rasadite višegodišnje biljke.

10. Nahranite, nađubrite baštu.

11. Isecite nadzemni deo lala i narcisa.

12. Pokosite travnjak.

13. Oberite mladu koprivu, jedite je, kuvajte, sušite za čaj....

14. Bogato zalijte baštu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.