· · Komentari: 0
enterijer

Za idealne trenutke u srcu vašeg doma

Kuhinja je srce svakog doma i prostorija koja zahteva najviše održavanja i svakodnevnu brigu, ali ima i važnu funkciju u našim životima - iz tog razloga je važno posvetiti posebnu pažnju kuhiinji prilikom dizajniranja doma

1675335508_00-Naslovna.jpg
Foto: Forma Ideale

Kada planirate svoj novi kuhinjski prostor razmislite o tome kako se može koristiti na najpraktičniji i najfunkcionalniji način. Svet kuhinjskog dizajna pun je ideja i inspiracije, ali pre nego što krenemo da govorimo o dizajnu, osvrnućemo se na kratko na funkcionalnost.

Preporučuje se da kuhinjski elementi budu postavljeni nekim logičnim redosledom, npr. frižider treba da bude na početku kuhinje, bliže trpezariji ili dnevnoj sobi, kako bi piće za posluženje bilo na dohvat ruke, a iz njega uzimamo i većinu namirnica. Zatim sledi sudopera u kojoj uglavnom operemo namirnice koje će se spremati, a poslednje u nizu su ploča i rerna. Između ova tri najvažnija elementa smeštaju se i i drugi delovi kuhinje čije se površine koriste kao radni prostor, ali važno je da u kuhinji postoji raspored.

Foto: Foto Ideale

Kada govorimo o estetici, bele kuhinje nikada ne izlaze iz mode. Pružaju čistu, svežu i raznovrsnu pozadinu na koju možete da unesete različitu dekoraciju i kombinujete različite stilove. Sistem kuhinjskih elemenata ASPEN predstavlja savremeni koncept za opremanje kuhinja, a kombinacija korpusa izrađenih u belom dekoru sa sjajem i opak belim korpusima, predstavlja savremeni koncept za opremanje kuhinja koji se sastoji od donjih i visećih elemenata. Elemente odlikuje usporeni (soft-close) mehanizam zatvaranja, a izraženim crtama modernog dizajna koji u prvi plan ističu njenu estetiku, kuhinja se odlično uklapa u ambijente savremenih domova, a mogućnost odabira elemenata po želji pomoći će potpunoj iskorišćenosti prostora.

Elemente kuhinje ASPEN možete dodatno oplemeniti radnom pločom u dekoru hrasta, koja će doprineti toplini kuhinjskog ambijenta. Ono na šta takođe treba obratiti pažnji je izbor idealne sudopere, a za ovakav dizajn kuhinje preporuka je bela jednodelna usadna sudopera ROCK 30 fi90 i, naravno, funkcionalna i moderna slavina koja može biti hromirana, ili pak u beloj boji.

Foto: Foto Ideale

Nasuprot modernim minimalističkim kuhinjama, rustične kuhinje su takođe u trendu. Kolekcija PROWANSJA inspirisana je slikovitim provansalskim krajolikom jugoistočne Francuske, a rustični stil ovoj kolekciji daju frontovi u teksturi belog i radne ploče u teksturi zlatnog hrasta, kao i originalno ukrašeni frontovi i autentične ručke.

Zastakljeni frontovi su koristan dodatak svakom uređenju kuhinje iz više razloga. Staklo se slaže sa bilo kojim trendom u dizajnu kuhinje, staklena vrata elemenata omogućavaju da detaljima koji su iza njih postignete određeni efekat u dekorisanju ostatka kuhinje, pa tako stakleni komadi doprinose na eleganciji, a možete se zabaviti i atraktivnim odabirom kuhinjske dekoracije i posuđa u raznim bojama.

Dizajn staklenih frontova za rustičnu kuhinju često uključuje dekorativne lajsne koje doprinose rustičnom šarmu. Odabirom modernih šestougaonih pločica sa šarom unećete dodatno osveženje u ambijent.

Među najpopularnijim kuhinjskim stilovima i dalje su tradicionalne kuhinje. NJihova osnovna paleta boja i elegantna nota stvaraju predivan prostor koji će uvek biti deo stilskih trendova. Raznobojne i veoma šarene pozadinske ploče od raznih zanimljivih materijala postale su popularan izbor u poslednjih nekoliko godina, ali treba biti obazriv i šarene zidne obloge u kuhinjama kombinovati isključivo uz kuhinje u jednobojnim, neutralnim tonovima.

Foto: Foto Ideale

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da uz ovakav stil uklopite kuhinjsku kolekciju LIDIA koja unosi u ambijent izgled retro stila, ali svojom funkcionalnošću doprinosi i svim modernim zahtevima savremenog života. Dostupna je u kombinaciji belih korpusa sa frontovima bele mat folije i sive mat folije, a modernu notu elementima dodaju i ručice H4 H3.

Budite slobodni prilikom izbora stila u kom ćete opremiti svoju kuhinju. Najbolje je da se inspirišete stilom uređenja ostatka doma, kako bi se i kuhinja lepo uklopila i postala ambijent namenjen za gastronomska uživanja i najlepšu kulinarsku bajku u vašem domu.


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.