Oglas
· · Komentari: 0

Ovo STARO MUŠKO IME od tri slova IMA MOĆNU SIMBOLIKU: Popularno je u Srbiji, a veruje se da DEČAKE KOJI GA NOSE ceo život PRATI SREĆA

Kada roditelji razmišljaju koje ime dati bebi, vrlo često vode računa o njegovom značenju i kako će ime koje misle dati svome detetu uticati na njegov život. Ako ste i sami u procesu traženja inspiracije i čekate dečaka, moglo bi vam vam se dopasti ovo kratko ime. Osim što je zvučno, takođe je predivnog značenja.

1697898292_123.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

 Radi se o imenu Vid koje je sve popularnije na našem području.

Vid je muško ime latinskog porekla izvedeno iz reči vita što u prevodu znači život. Prema još jednom tumačenju, ovo je kratko ime zapravo izvedenica starogermanske reči vidu što znači drvo ili šuma, ali i od starogermanske reči vitus što znači voljan. Ovo ime je postalo posebno popularno u periodu ranog srednjeg veka, zbog Svetog Vida.

Međutim, postoji verovanje da je ime Vid poreklom od takozvanog „Svetovida“ božanstva koje je imalo četri glave. Prema mitovima koji su prepričavani, Svetovid je bio povezan sa ratovima i magijama, jer je on sa „svoje četiri glave mogao da vidi odjednom sve četiri strane sveta“.

Značenje imena Vid je raznoliko, a najčešće označava onog „koji sve vidi i sve može“; „koji je čudotvoran“; „koji se bori za svoja ubeđenja“; „koji je dragocen kao vid oka“; „koji je viđen“; „koji je prorok i koji vidi unapred i zna šta treba da čini“.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas