Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Волите кафу? Ево разлога због којег ћете је ОБОЖАВАТИ!

Тврдње о лошем утицају кафе на здравље људи до сада нису резултирали конзумирањем овог напитка у мањим количинама. Ипак, изгледа и да су добробити кафе такође бројне...

1602867631_kafa.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Уколико свакодневно конзумирате кафу, сигурно сте имали прилику да се уз неки лекарски извештај запитате да ли је она заиста опасна по ваше здравље. Упркос свему томе, наставили сте да је конзумирате и уживате у њој. Доносимо вам разлоге због којих ћете кафу обожавати.

Прочитајте још: Свештенство РУСКОГ МАНАСТИРА открива народни лек за ПРЕВЕНЦИЈУ РАКА

Према тврдњама доктора Ива Белана, који је урадио опсежну студију о опречним тврдњама о утицају кафе на здравље, закључује да конзумирање кафе у разумним количинама нема везе са ризиком од срчаног обољења.

Прочитајте још: НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка

Кафа у трудноћи
Пет канадских студија у вези кафе и побачаја закључило је да су труднице које су конзумирале кофеин у количини еквивалентној двема шољицама кафе дневно, имале 36 одсто  више побачаја него жене које су пиле мање од тога. Најновија истраживања су показала да је гранична критична количина, која повећава вероватноћу побачаја тек негде око пет до шест шољица кафе дневно.

 

Кофеин, стимуланс у кафи који ствара навику, може значајно допринети у борби против Паркинсонове болести!

Прочитајте још: ТРАДИЦИОНАЛНО СРПСКО ПИЋЕ НА КРСНИМ СЛАВАМА: Кувана ракија, шумадијски чај или само "врућа"

Што се тиче Паркинсонове болести, научни докази указују да кафа може помоћи у обрани од ове болести. Нсиме, тридесетогодишња студија која је укључила 8.000 Јапанаца и Американаца који су били велики потрошачи кафе, показала је да су они имали свега петину ризика више којем су били изложени они који нису пили кафу.

Прочитајте још: Како да се БРЗО СПРЕМИТЕ и увек будете ТИП-ТОП сређене: Савети за девојке које УВЕК КАСНЕ

Са друге стране, до сличних закључака дошли су и лекари из Опште болнице из Масачустеса. Како су они потврдили, постоји индиректан доказ да кофеин, стимуланс у кафи који ствара навику, може уствари значајно допринети у борби против Паркинсонове болести.

Испитивања су такође показала да кафа нема неповољан утицај на ризик од рака дебелог црева. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas