Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УСКРШЊА ТРПЕЗА

Како да уз помоћ КУПУСА и СОДЕ добијете краљевску боју јаја: Без трунке хемије, резултати су ФАНТАСТИЧНИ (ВИДЕО)

Нека ваша јаја за Ускрс пуцају од здравља!

1618054979_jaja.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен/Бокина кухиња
Oglas

Уколико нисте поборник вештачких боја и желите да ваша јаја за Ускрс буду чиста, природна, многе намирнице из кухиње помоћи ће вам да добијете жељене боје уз помоћ којих ће ваша јаја изгледати прелепо и здраво.

За црвену боју је познато да се добија од луковине, љубичаста од цвекле, наранџаста од шаргарепе, а ви желите плаву? Никакав проблем, трк у кухињу и узмите црвени (љубичасти) купус, мало соде бикарбоне и мало сирћета.

ЦРВЕНА боја без трунке ХЕМИЈЕ: 4 кашике млевене паприке и сок од вишње учиниће ЧУДО!

Уз помоћ ових намирница, добићете две нијансе плаве боје, краљевску и пастелну, без трунке хемикалија и вештачких боја, а ево и како:

Поступак: Мању главицу црвеног купуса исећи на веће комаде, ставити у дубљи лонац, прелити са 500 мл воде и ставити да се кува 35-40 минута на тихој ватри. Брзо ће почети да пушта плаву боју.

Јаја скувајте посебно са мало соли.

Скувани купус оставите да се потпуно охлади.

Воду од купуса процедите, па поделите у две посуде. У једну посуду додајте четири кашике сирћета, а у другу кашику соде бикарбоне. У једној посуди имаћете љубичасту течност, а у другој тамно плаву. Љубичаста даје дивну краљевскоплаву нијансу, а плава пастелну. 

Једна главица купуса довољна је за фарбање до 30 јаја. Најбоље је користити бела јаја, јер боја лепше испада.

Потапајте јаја у боју тако да буду скроз покривена тећношћу (или преливајте помоћу кашике и окрећите повремено). Можете оставити да стоји око пола сата - што дуже јаја стоје у боји, нијанса ће бити интензивнија.

Напомена: Важно је да се јаја природно осуше на папирном убрусу након вађења из боје. Немојте их брисати јер можете да скинете део боје док је још влажна. Мокар убрус мењајте сувим све док се јаја потпуно не осуше.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas