Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЛИНАРСКА ТАЈНА

Одушевиће вас овај ТРИК: Професионални кувари откривају због чега ЈУНЕТИНУ пре спремања треба премазати КИВИЈЕМ

Како би вам месо било савршено мекано, потребан вам је киви.

1634912655_meat-gb0bf316d2_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако желите да вам се комад јунетине који сте спремили топи у устима, испробајте једноставан трик с кивијем, захваљујући којем ће месо бити изузетно мекано.

Све што треба да урадите јесте да обложите јунеће месо кришкама кивија и оставите га тако да одстоји неко време пре припреме.

Прочитајте још: Професионални кувари открили тајну: Зашто у МЛЕВЕНО МЕСО треба ставити СОДУ БИКАРБОНУ?

Наиме, киви садржи протеолитичке ензиме који потпомажу разградњу везивног ткива у месу, због чега оно оно постаје врло меко.

Уколико месо стављате у маринаду, урадите све као што сте планирали, и на крају додајте на кришке изрезан киви неких сат, два пре припреме.

Такође, важно је да вам јунетина не буде предуго обложена кивијем, како месо не би постало превише мекано и распадало се током припреме.

Сличан ефекат на месо има и ананас, па уместо кивија можете користити и ову тропску воћку.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas