Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

ЗАПОЧНИТЕ ДАН на прави начин: Три намирнице које су НАЈЗДРАВИЈЕ ако их узимате на ПРАЗАН СТОМАК

Поједине намирнице су најздравије ако се узимају на празан стомак.

1639153820_shutterstock_1009425517.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Познато је да је доручак најважнији оброк у току дана, и да се за његову припрему требају намирнице бирати пажљиво. Ипак, постоје и оне намирнице које се могу конзумирати пре доручка, ако не стижете на време да једете.

Иако су здраве да се једу и у току дана, такве намирнице ће највише ефекта на организам имати ако се узму на празан стомак.

Прочитајте још:

Нутрициониста др Рупали Дата саставио је за "Food NDTV" списак намирница које су најбољи могући избор за почетак дана, а од тог списка издвајамо три намирице.

Мед и топла вода

Овај напитак побољшава варење и благотворно делује на имуни систем, а када се унесе на празан стомак утицаће и на метаболизам.

Уколико овом напитку додате и мало лимуна, због малог броја калорија калорија биће идеалан за све који желе да регулишу килажу, а пружиће и енергију и детоксикацију.

Прочитајте још: Избегните замке: Ово су НАМИРНИЦЕ које треба избегавати за ДОРУЧАК јер утичу на ЛИНИЈУ

Бадеми

Ово коштуњаво воће богато је најважнијим витаминима и минералима, а др Дата сматра да је и те како пожељно појести 5 до 10 бадема на празан стомак. Таква количина пружиће обиље хранљивих материја и током дана неће се често јављати глад.

Такође, препоручује се да бадеме пре конзумирања потопите у води да одстоје, јер ће такви бадеми имати још снажнију моћ.

Наиме, у кори овог воћа налази се танин, који побољшава апсорпцију хранљивих материја, а када се кора бадема добро натопи, нутритијенти се лакше ослобађају.

Урме

Урме спадају у једне од најздравијих воћки на свету. Одличан су извор енергије која је потребна за почетак дана, а др Дата додаје и да су урме препуне растворљивих влакана које снажно и веома повољно делују на дигестивни тракт.

Урме треба јести на празан стомак ако имате проблема са затвором, а захваљујући калијуму у њима, оне могу помоћи и код дијареје и болова у стомаку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas