Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЧИТА ДИЛЕМА

Да ли је могуће и КАКО изгубити тежину без тренинга? Ово је ЗЛАТНА ФОРМУЛА

Откривамо да ли је могуће имати фигуру из снова без вежбања

1669504470_dijeta.png
Фото: Shutterstock
Oglas

Уколико тренирате три пута недељно, сагоревајући сваки пут око хиљаду калорија, онда ће то бити довољно само да смањите тежину за мање од пола килограма месечно. Ове губитке можете лако "надокнадити" чак и ако имате додатну ужину током дана или дозволите себи да једном прекршите дијету.

Прочитајте још: Три идеалне врсте послова за особе СКЛОНЕ ДЕПРЕСИЈИ:Стручњаци дали мишљење

Заправо, вежбање помаже да постанете здравији и дисциплинованији, али не мора нужно да допринесе губитку тежине, уверавају фитнес стручњаци. Ако вас је у почетку занимало само једно - да ли је могуће смршати без тренинга, не чуди што можете да се заситите фитнеса, јер се трудите, али резултати се не виде.

Истина је да можете изгубити тежину без вежбања. Ако треба да се ослободите значајне количине килограма, онда је једини начин да то урадите да смањите унос калорија. Смањивањем уноса калорија за 500 дневно од уобичајене количине, изгубићете око 0,5 кг тежине недељно.

Прочитајте још: 5 ТРИКОВА који помажу ИНДИЈИКАМА да имају савршен тен: Њихово лице је чисто и затегнуто, а ТАЈНА је у једноставним методама

Међутим, узмите у обзир чињеницу да се смањењем тежине на овај начин ослобађате не само масти, већ и мишића. Поред тога, врло брзо ћете достићи рационалан дневни унос калорија за здраве људе од 1200-1500 кцал и нећете моћи даље да смршате на овај начин.

Како брзо изгубити килограме без тренинга?

Постоје још најмање два аспекта која треба узети у обзир када брзо губите тежину без тренинга.

Прво, на местима где масноћа одлази, ваша кожа ће сигурно опустити и неће изгледати нимало привлачно.

Прочитајте још: Хормони среће и вежбање: Ево после ког времена се ослобађа ендорфин

И, друго, заједно са мастима, сигурно ћете изгубити мишиће, а они су неопходни за изградњу и одржавање лепе и здраве фигуре. Стога, када губите тежину, морате покушати да их одржите или чак изградите, а без тренинга је то немогуће.

Златна формула за губитак килограма

Ако жена тешка око 80 килограма треба да конзумира 2375 калорија дневно да би одржала своју тежину, онда ће смањењем дневног уноса калорија за 776 калорија добити недељну калорију смањење од 5435. Ако ово, због тренинга, повећа своје дневне енергетске трошкове за само 300 калорија, онда ће сагорети око 2100 калорија недељно.

Прочитајте још: Укусно, здраво и посно: Специјалитет од тиквица који ће и малишани волети (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Збројимо ове две количине и добијемо око један килограм изгубљене тежине недељно. Наравно, ова вредност је просечна и може варирати. Оптимални губитак тежине месечно не би требало да прелази два килограма.

Ако сте релативно здрави и немате проблема са метаболизмом, онда ће таква формула сигурно дати резултат. Али губитком тежине само дијетом, изгубићете мишићну масу. На крају, дефинитивно ћете постати мање јаки и састав вашег тела ће се променити. Чак и ако ваша тежина значајно опадне, ваш индекс телесне масе и проценат телесне масти се можда неће променити онолико колико бисте желели.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas