· · Коментари: 0
САВЕТИ ЗА ИСХРАНУ

Изгубите тежину и САЧУВАЈТЕ НОВАЦ: Ово је дијетални мени састављен од ЈЕФТИНИХ НАМИРНИЦА

Здрава исхрана не мора да стаје цело богатство...

1685741798_shutterstock.png
Фото: Схуттерстоцк

Нутриционисти су саставили најјефтинију корпу са намирницама за дијету која ће вам помоћи да брзо смршате. Истовремено, производи су веома задовољавајући, али због свог састава и корисних супстанци покрећу процес сагоревања масти. Здрава храна не значи скупа, кажу нутриционисти. А у сету који нуди нема егзотичних чиа семенки, дивљег лососа, алтернативног млека и других трендовских дијететских производа-трендова. Све је једноставно и јефтино. 

Грчки јогурт

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Студије показују да дневна порција јогурта спречава дебљање за 400 грама. Захваљујући високом садржају протеина, јогурт је упоредив са месом и помаже у одржавању осећаја ситости дуго времена. Али узмите чисти грчки јогурт, без шећера и конзерванса.

Овсена каша

Овас је богата влакнима, снижава ниво холестерола, чиме јача здравље срца. Али морате купити најједноставнију и најјефтинију овсену кашу, коју треба кувати. Заборавите на кесе за брзо варење - пуне су шећера и адитива. У готову кашу боље је додати мало меда и ораха.

Браон пиринач

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Нема потребе да избегавате угљене хидрате, јер су они потребни телу. Али важно је одабрати праве. Дакле, према студији, порција смеђег пиринча помаже у смањењу ризика од развоја дијабетеса типа 2 за 10 процената.

Пасуљ

Махунарке – пасуљ, сланутак, сочиво – нису само дијететски производ, већ и богат извор протеина, витамина и минерала, сложених угљених хидрата и влакана. А такав природни комплекс витамина је прилично јефтин.

Конзервирана туњевина

Ово је релативно јефтин производ, тегла се може купити за 200 динара. Али због високог садржаја протеина и омега-3, помаже мозгу да функционише и обнавља наше ћелије. А туњевина је невероватно задовољавајућа!

Прочитајте још: Да ли отворено вино има рок трајања? Оволико може да стоји

Јабуке

Јабуке имају мање калорија од многих других воћа и могу вам помоћи да смршате тако што ћете се дуже осећати ситима. Садрже драгоцени пектин - влакно које лечи црева и уклања вишак из организма.

Броколи и карфиол

Броколи чак и научници препознају као супер поврће! Научници са Универзитета Пенсилваније, САД, открили су да једење чиније броколија сваки дан може значајно побољшати здравље црева. Овај купус уклања токсине и токсине и помаже у контроли тежине, јер засићује тело.

Зелени чај

Ово јефтино пиће обилује моћним антиоксидансима и убрзава ваш метаболизам. Пијте најмање пар шољица дневно.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.