· · Коментари: 0
пажња

Конзумирање ових НАМИРНИЦА у једном оброку се не препоручује!

Ове намирнице не иду заједно.

1608541523_Depositphotos_85684752_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Неке се заједно претворе у прави пар моћи и међусобно побољшавају корисна својства, а неке, напротив, ометају апсорпцију хранљивих састојака, могу изазвати нелагодност у цревима и изазвати вишак килограма.

Које комбинације производа треба избегавати?

Хлеб и џем

Хрскави тост са мирисним џемом звучи као савршен доручак, али нутриционисти се не слажу. Двострука порција угљених хидрата, уз готово потпуно одсуство протеина и масти, изазваће скок шећера у крви, што ће додатно повећати апетит и значајно повећати ризик од преједања. Поред тога, ова комбинација хране је тешко сварљива и може проузроковати надимање и тежину у стомаку.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Има 53 године, младолик изглед и здраву линију: За савршен изглед Џулије Робертс заслужна је "ГИ" ДИЈЕТА

Салата са ниским садржајем масти

Најочекиванија ставка на овој листи, али нутриционисти се слажу да поврће треба јести са мастима (здравим, наравно). Чињеница је да су витамини А, Е и К, којима поврће обилује, растворљиви у мастима, односно без масти их тело уопште не апсорбује, па самим тим немају никакве користи. Салату треба зачинити екстрадевичанским маслиновим уљем или другим здравим преливима за салате.

Кафа и храна богата гвожђем

Лоше вести за љубитеље доручка са кајганом и шољом кафе су да се не препоручује конзумирање ових производа у једном оброку. Полифеноли и танини који се налазе у кафи спречавају да тело апсорбује гвожђе. Недостатак овог елемента изазива хронични умор, па чак и срчане проблеме. Кафа је истовремено богата многим корисним киселинама и антиоксидантима, па је не би требало потпуно напустити - само је пијте одвојено од хране.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Намирнице које можете да једете без страха од гојења!

Вино и десерт

Упркос чињеници да многи ресторани имају вина која се у основи послужују уз десерте, ова комбинација је веома штетна за варење. Поред тога, комбинација алкохола и шећера изазива нагли пораст нивоа глукозе у крви, повећава стрес и доводи до вишка килограма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.