Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Namirnice koje možete da jedete bez straha od gojenja!

Hrana bez kalorija ne postoji, ali postoje namirnice koje možete da jedete u velikim količinama, a da se ne brinete o gojenju.

1608305070_Depositphotos_65008759_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Postoji voće i povrće koje je mnogo hranljivo, ali je puno vode, sadrži vlakna koja daju osećaj sitosti i imaju vrlo malo kalorija.

Kelj

Paprike
Imaju veliku količinu likopena, koji utiče na snižavanje holesterola i krvnog pritiska, a crveni pigment iz paprike snažan je antioksidans koji smanjuje rizik od raznih bolesti. Najbolje je da ih konzumirate kada su sveže. Pune su vitamina A, C i B2, sadrže vlakna i kalijum.

Sadrži vrlo malo kalorija. Jedna porcija (oko 150 g) sirovog kelja sadrži samo 33 kalorije, ali ima gotovo tri grama proteina i oko 2,5 grama vlakna koja će vas zasititi. Sadrži i omega 3 zasićene kiseline, koje se uglavnom nalaze u ribi. Bogat je vitaminima i folnom kiselinom.

Pročitajte još: Poznate ličnosti se kunu u "SIRT DIJETU": Adel je sa njom smršala 30 kilograma!

Celer

Gotovo 95 posto stabljike celera čini voda, a istovremeno je bogat kalijumom, vlaknima i vitaminom K. Porcija sadrži 6 kalorija. Najbolje je stabljiku jesti sirovu, a treba imati na umu i da se nakon pet do sedam dana čuvanja u frižideru izgubi puno antioksidansa.

Foto: Deposit

Krastavac

Sadrži vrlo malo kalorija, a najbolje ga je jesti sa korom jer je bogata vlaknima i vitaminom A, odnosno beta-karotenom, dobrim za vid.

Grejpfrut

Brokoli
Vrlo hranjivo povrće kad se jede sirovo ili kuvano na pari. Uz vitamine A, C, E i K u jednoj porciji brokolija lagano kuvanog na pari ima 20 posto dnevne količine vlakana potrebnih organizmu.

Smatra se izuzetno dijatalnom namirnicom. Sarži vlakana, pa daje dugo osećaj sitosti i stabilizuje nivo šećera u krvi. Jedna polovina grejpfruta ima samo 50 kalorija. A bogatvso vitaminom C pozitivno utiče na mnoge zdrvstvene probleme.

Pročitajte još: Hormoni utiču na telesnu težinu: Ovi koraci olakšavaju MRŠAVLJENJE

Karfiol

Vrlo hranjiv, karfiol je pun antioksidansa. On pomaže u borbi sa hroničnim bolestima. Karfiol je odličan izvor vlakana, vitamina C i K. Porcija sadrži 25 kalorija.

Narandže

Uz vitamin C bogate su vitaminima B1, B9 i A, kao i kalijumom, kalcijumom i vlaknima. Narandža srednje veličine sadrži oko 80 kalorija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas