Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Можете СМРШАТИ само уз помоћ зеленог чаја, али само уколико га КУВАТЕ на прави начин

Препорука је конзумирање чаја у листићима уместо у филтер кесицама.

1638794397_shutterstock_736669339.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Током три месеца конзумирања зеленог чаја свакодневно, изгубићете најмање 1.5 килограма без других промена у исхрани или начину живота. На тај начин ћете убрзати метаболизам, што је једнако губљењу 100 калорија дневно.

Једна нуспојава преливања чаја тек проврелом водом је његов изразито горак укус, који је значајно блажи када се лишће прелије водом која се мало охладила...

У источњачким земљама, зелени чај испија се свакодневно због доброг здравља, а и у остатку света стекао је огромну популарност као сјајна алтернатива кафи, које је препуна добробити по здравље, али и витку линију.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Научне студије су показале да флавоноиди и кофеин из зеленог чаја убрзавају метаболизам, појачавају оксидацију масти, а повећавају чак и осетљивост на инсулин. Једна студија показала је да људи који пију зелени чај губе око 1.5 килограма током три месеца, без других промена у исхрани.

Тајна мршављења је у начину кувања

Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан

Кључање воде није добро за непроцењиве катехине, састојке из зеленог чаја која доносе бројне добробити човеку. Уместо да преливате чај кључалом водом, када проври, оставите да одстоји десетак минута па онда прелијте лишће зеленог чаја. Причекајте неколико минута да лишће пусти своја одлична својства у воду, процедите па онда попијте.

Још једна нуспојава преливања чаја тек проврелом водом је његов изразито горак укус, који је значајно блажи када се лишће прелије водом која се мало охладила.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Увек је боље користити чај у листовима него у кесицама. Бројни антиоксиданти из зеленог чаја побољшавају функције мозга и имају антиканцерогени ефект. Избегавајте додавање шећера и меда у зелени чај, јер значајно ублажавају позитивна својства овог моћног напитка.

Испијање литара и литара зеленог чаја дневно неће убрзати процес мршављења. Две до две и по шољице дневно су сасвим довољне, а све више од тога може изазвати непријатне последице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas