Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Руска нутриционисткиња Ана Ивашкевич саветује: Како изгубити тежину на популарним МОНО ДИЈЕТАМА

Упркос чињеници да је у савременом свету уобичајено волети своје тело и не тежити идеалима, неки од нас би ипак желели да се отарасе неколико килограма, зар не?

1670618415_1670065870_shutterstock_714691903-JAJA.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Једна од једноставних и добро познатих опција за брзо мршављење је моно-дијета. Нутриционисткиња Ана Ивашкевич открива како тачно изградити исхрану на моно дијети и које недостатке таква метода може имати.

Шта су моно дијете?

Најпопуларније дијете су брзе дијете, што вам омогућава да изгубите неколико килограма за два до три дана. Овакво мршављење није од велике користи, а осим тога, после ове врсте дијете, вероватно ћете добити вишак килограма ако га пренагло напустите.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Али ако се и даље суочавате са задатком хитног губитка тежине, онда дани поста на једном производу долазе у помоћ. Назив дијете говори сам за себе, али чак и овде постоје изузеци. На пример, неке врсте моно-дијете - хељда на пример, додајте кефир или неки други млечни производ, или моно-дијети са поврћем.

Моно-дијета се састоји у фракцијској исхрани. Одабрани производ се мора поделити на пет или седам оброка и конзумирати у малим порцијама у редовним интервалима. Овај систем ће помоћи да се "превари" стомак и да се ослободи осећаја глади. Са таквом исхраном, веома је важно одржавати и праву равнотежу воде у телу.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Држите се моно-дијете не дуже од три дана. Ваше тело не добија читав низ корисних супстанци када користите један производ. Уз правилно избалансирану исхрану, потребни су нам и протеини, и масти, и угљени хидрати. Осим тога, већини људи је прилично тешко да практикују калорично ограничење, посебно у условима „гојазности“ и такозваног периода това, који је био код нас у карантину. Само мали део људи ће заправо моћи да практикује начин живота са ограниченим уносом калорија и извуче максимум из тога.

У складу са основним правилима, моно-дијета доноси своје предности, чишћење тела, уклањање вишка течности и доноси лакоћу у телу.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Негативне последице

Моно-дијета нам не дозвољава да добијемо све корисне супстанце, што може довести до:

  • несанице
  • смањења радног капацитета
  • узнемиреног стомака
  • лошег или раздражљивог расположења
  • летаргије

Савети нутриционисткиње Ане Ивашкевич

1. Морате се одлучити за производ који вам се свиђа. Не би требало да седиш на хељди цео дан ако не можеш да издржиш. Исто важи и за кефир или свјежи сир.

2. Пре него што започнете ову дијету, проучите све недостатке и недостатке. Можеш ли их носити?

3. Одредите себи рок - не више од три дана.

Прочитајте још: Колико времена нам је потребно да се ЗАЉУБИМО? Истраживање дошло до занимљивих одговора

4. Главна грешка свих људи који бирају моно-дијету је да се не ограничавају у количини хране коју поједу. Ово није сасвим тачно. Током дана можете јести одређену количину хране. Ако сте изабрали кефир, онда не више од једног и по литра дневно, ако сте се зауставили на јабукама, онда не више од килограма.

5. Као што је горе поменуто, дозирајте своје оброке.

6. Пијте пуно воде - око два литра дневно.

7. Немојте се исцрпљивати физичком активношћу, тело на таквој исхрани не добија потребан број калорија - за њега је то већ стрес. Због тога, неколико дана покушајте да избегавате једночасовне вежбе у теретани или спортове код куће.

8. Ако осетите било какву нелагодност: главобољу, дијареју, надимање, алергијске реакције - одмах прекините са овом храном.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas