· · Коментари: 2
ИСХРАНА

СИТИ, а МРШАВИ: Пробајте ПАЛЕНТА ДИЈЕТУ која траје 4 дана

Дијета траје само четири дана и уз њу нећете драматично ослабити, али ћете без осећаја глади започети процес мршављења.

1595921766_palenta.jpg
Фото: Пиксабеј

Већина дијета сасвим искључује житарице из исхране. Међутим, када је реч о кукурузном брашну, другачије је. Ова намирница се саветује у редукцијским дијетама, јер обезбеђује организму угљене хидрате, али не гоји колико бело пшенично брашно.

Прочитајте још: Дијета је добра ако човек не гладује и ОБАВЕЗНО уноси две ствари

Кукурузно брашно садржи обиље важних хранљивих материја. Оно је извор витамина Б групе,  пантотенске киселине, фолата и витамина Е и К. Садржи влакна, каротеноиде, 18 аминокиселина и есенцијалних минерала, као што су цинк, гвожђе, магнезијум, фосфор, калијум, бакар, манган и селен.

Кукурузно брашно не само што је здраво, већ утиче на лепши изглед коже, косе и ноктију.

Шоља жутог кукурузног брашна обезбеђује два милиграма цинка, што је 25 одсто препорученог дневног уноса за жене и 18 одсто за мушкарце. Кукурузно брашно је лековито за висок крвни притисак, снижава холестерол, омекшава столицу, штити дебело црево и утиче на лепши изглед коже, косе и ноктију.

Прочитајте још: ГЛУТЕН ФРИ дијета је ОПАСНА, боље пробајте ЏАНК фри

Укусна и ефикасна Фото: Пиксабеј

Дијета коју предлажемо траје четири дана. То не значи да ћете тако брзо смршати колико желите, али ћете бар започети процес мршавље ња. Успех ћете постићи само трајним променама навика у исхрани и појачањем физичке активности. За почетак уз овај јеловник уведите и дневно пешачење од пола сата.

ПРВИ ДАН

300 г паленте, парадајз, краставац, јабука и 2 л воде. Све можете да поделите у два или три оброка.

ДРУГИ ДАН

400 г паленте, парадајз, краставац, јабука и 2 л воде - то је све што можете да конзумирате током дана, а на вама је да ли ћете поделити у два или три оброка.

Прочитајте још: Летње освежење скида килограме! 10 КИЛОГРАМА МАЊЕ за две недеље БЕЗ ТРЕНИНГА и знојења

ТРЕЋИ ДАН

500 г паленте, 300 г зелене салате, 200 г салате од свежег купуса, 2 шаргарепе, кашичица маслиновог уља и мало лимуновог сока, 2 л воде и 3 шоље зеленог чаја без шећера. Поделите у три до четири оброка зависно од осећаја глади.

ЧЕТВРТИ ДАН

600 г паленте, 300 г зелене салате, 200 г салате од свежег купуса, 2 шаргарепе, кашичица маслиновог уља и мало лимуновог сока, 2 л воде и 3 шоље зеленог чаја без шећера. Поделите у четири до пет оброка зависно од осећаја глади.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.