Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БОЛНИЧКА ДИЈЕТА: Овај начин исхране се даје пацијентима пред операције, због чишћења организма

За разлику од других исцрпљујућих дијета, осећај слабости се потпуно елиминише захваљујући пажљиво одређеном јеловнику

1679836995_bolnicka-dijeta.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Овакав вид исхране је првенствено осмишљен за пацијенте који због предстојеће операције треба да ослабе. Болничка дијета пружа виталност, убрзава метаболизам, ради детоксикацију организма и пружа осећај ситости. За разлику од других исцрпљујућих дијета, осећај слабости се потпуно елиминише захваљујући пажљиво одређеном јеловнику. Многим људима губитак телесне масе подразумева фрустрацију и рестриктивне методе исхране које исцрпљују како тело тако и организам.

Уз губитак килограма побољшаће се метаболизам и одрадиће се детоксикација организма. Обезбеђује сасвим довољну количину минерала и витамина. Препоручена су три оброка дневно а између њих пауза треба да буде 4-5 сати.

Забрањен је унос шећера осим наранџи, забрањен је алкохол и све што садржи вештачке заслађиваче. Со се уноси у минималним количинама, а потребно је пити најмање два литра воде (дозвољена је и лимунада и зелени чај).

Смањује телесну тежину тако што се значајно смањује унос масти и угљених хидрата, а повећава се њихова конверзија у енергију коју ће тело да користи. Овај принцип представља потпуно природан начин мршављења јер се заснива на процесима који не оптерећују организам, а резултати су уочљиви и дуготрајни.

Правила за оброке

Вечера треба да се служи најкасније до 20 часова. Не би требало ништа да конзумирате након овог времена. Такође, веома је важно да оброке конзумирате у исправном редоследу и да не прескачете ниједан од њих. Када доручкујете, ниво инсулина вам расте, а масти почињу да се складиште. Нема разградње масти све док траје ефекат инсулина (до три сата). Липаза, ензим који разграђује масти, не може да функционише све док је инсулин присутан.

Први дан

Доручак:

1 поморанџа, 1 двопек, шоља кафе или чаја.

Ручак: 1 кувано јаје, 1 двопек, 2 кашике киселе павлаке и 1 наранџа. Дозвољава да као замену за павлаку узмете исту количину киселог млека или шољу јогурта.

Вечера: 1 или 2 двопека, 2 кувана јајета, 1 краставац и 1 парадајз.

Други дан

Доручак: 1 поморанџа, 1 двопек, шоља кафе или чаја.

Ручак: 1 кувано јаје, 2 кашике киселе павлаке, 2 двопека и 1 поморанџа.

Вечера: Вечера је богатија протеинима, јер је уз један комад двопека предвиђено 125 г млевеног јунећег меса. Ово месо можете да испржите у тигању на јако мало уља. Од поврћа дозвољен је 1 парадајз, а након тога 1 поморанџа.

Трећи дан

Доручак: 1 поморанџа, 1 двопек, шоља кафе или чаја.

Ручак: Кувано јаје, 2 кашике киселе павлаке (или киселог млека), 1 свеж краставац. Поморанџу треба оставити за десерт.

Вечера: Као и код другог дана, вечера је богата протеинима. Уз комад двопека испржити 125 гр млевеног јунећег меса. Након овога је дозвољено да попијете шољу кафе или чај уз једну поморанџу.

Четврти дан

Доручак: Поступак је исти. Дакле поједите прво 1 поморанџу, 1 комад двопека, и на крају попите кафу или чај. Сад можете да унесете малу измену уколико сте се заситили двопека. Слободно можете узети 4 неслана крекера.

Ручак: Уз комад двопека иде и до 125 гр младог крављег сира, исецканог на коцкице и један свеж парадајз.

Вечера: Уз 2 двопека или 8 крекера, треба испржити 125 гр млевеног меса, а као поврће можете појести 2 свежа парадајза.

Пети дан

Доручак: Поступак је исти. Дакле поједите прво 1 поморанџу, 1 комад двопека, и на крају попите кафу или чај. Затим 4 неслана крекера.

Ручак: Спремите 200 гр куваног јунећег меса, али немојте да користите со. Додајте мало соја соса, комад двопека и свеж парадајз.

Вечера: Једно тврдо кувано јаје са 500 гр бареног поврћа.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas