Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШВЕДСКА ДИЈЕТА: Дозвољава унос само четири намирнице, а многи су одушевљени резултатима

Дијета која је многима била делотворна

1683963717_dijeta-3.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шведска дијета дозвољава унос само четири врсте намирнице, а фокус је на уносу протеина и природних масноћа и на свођењу угљених хидрата на минимум.

Ако желите да се стешете пре лета можете да испробате нову, шведску дијету и видите да ли вам одговара.

Мало угљених хидрата и много протеина у основи је дијете која долази са севера Европе. Дозвољен је унос свих врста меса, као и све врсте рибе и морских плодова На менију могу бити и намирнице животињског порекла попут јаја и млечних производа.

Дозвољене су све животињске, и биљне масноће. Допуштена је конзумација свих хладно цеђених уља попут маслиновог, сусамовог, ланеног и кокосовог.

Шведска дијета препоручује и конзумацију већих количина лиснатог поврћа - салате, кеља, купуса, љубичастог купуса, блитве, спанаћа, карфиола, броколија, прокеља, парадајза, паприке, тиквица, патлиџана, краставаца, целера, маслина, печурака, белог лука и зачинског биља.

Строго су забрањени шећер, тесто, пиринач, кромпир, баш као и  леблебиеа, грашак, сочиво, пасуљ и шаргарепа који садрже угљене хидрате.

Код ове дијете такође треба избегавати прерађену рафинисану храну и храну са додацима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas