Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
шећер

Воће са највише шећера: Уколико сте на дијети обратите пажњу

Воће нуди организму потребне нутријенте и минерале, али се и разликује по количини шећера који садржи.

1624016789_raspberries-2023404_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ретко ко може да се заустави на једној шачици трешања, али баш то је лимит ако желите да одржите телесну тежину.

Ако желите да одржите телесну тежину или сте на дијети, добро је знати које воће је добро избегавати.

Манго и шећер

Један манго садржи око 45 грама шећера, па није најбољи избор за оне на дијети. Ако вам је манго омиљено воће, а на дијети сте, поједите само кришку или две.

Прочитајте још: Смршајте је 4 кг за 5 дана помоћу биљке коју сви имамо код куће

Грожђе и шећер

Само шака грожђа садржи око 23 грама шећера, а то је јако пуно за те мале бобице које се лако једу. Мање ћете га појести ако их пресечете на пола и ставите у замрзивач, али ће тако сигурно послужити као права летња посластица која се жваче нешто дуже…

Трешње и шећер

Мало је оних који трешње не воле, али на жалост садрже и пуно шећера па ће само мала порција пружити и до 18 грама шећера. Наравно, најбоље је појести мале количине, мада знамо колико је то тешко…

Крушке и шећер

Једна мања крушка садржи око 17 г шећера, па ако покушавате да изгубите вишак килограма, немојте појести целу. Неколико коцкица додајте јогурту или воћном соку, а можете је додати и салатама.

Лубеница и шећер

Једна кришка лубенице може да садржи и до 17 г шећера, али она и садржи електролите који су организму потребни како би се опоравио након сунчања. Једите лубеницу, само у умереним количинама.

Прочитајте још: СЛАТКИ кромпир: Савршен одабир за лагани оброк и током дијете (ФОТО/РЕЦЕПТ)

Смокве и шећер

Двије мање смокве садрже око 16 г шећера, па ће вам бити довољно неколико кришки ове посластице ако сте на дијети. Додајте их доручку или салатама.

Банане и шећер

Једна мања банана садржи око 14 г шећера, ако је то превише за ваше потребе, пола банане можете додати оброку, јогурту или салатама.

Које воће садржи мање шећера?

Авокадо и шећер

Ако волите авокадо, имате среће јер један цео садржи само 1,33 г шећера. Можете га јести као додатак салати, сендвичима па чак и воћним салатама. Али, иако има мало шећера, садржи пуно калорија, па и није најбољи одабир да га једете сваког дана.

Малине и шећер

Малине су богате влакнима и једна мала порција садржи око 8 грама, а исто тако само 5 г шећера. Влакна помажу пробави, а и држаће вас ситим без да сте унели пуно калорија.

Диња и шећер

Нико не би помислио да ова слатка намирница има тако мало шећера, па се тако у једној кришки налази само 5 грама шећера - и само 23 калорије. Додајте је слатким и сланим оброцима.

Прочитајте још: ДИЈЕТЕ ПОЗНАТИХ: Да ли знате која светска звезда удише уље од грејфрута, а која једе коцкице од леда?

Јагоде и шећер

Једна већа порција јагода садржи само 7 г шећера, а можете их јести на који год начин пожелите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas