· · Number of comments: 0
ЗДРАВО

5 ЛАКИХ корака за припрему киселог купуса код куће

Богат је витаминима Б и Ц.

1613474258_Depositphotos_84661914_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Кисели купус је занимљиво јело које се прави ферментацијом листова купуса. Има посебан укус и лако се може направити код куће без икакве муке. Дакле, овде је једноставан рецепт за прављење киселог купуса код куће у само 5 једноставних корака.

Прочитајте још: Идеја за данашњи доручак: Направите АЈВАР ПИТУ

Порекло води из Кине

Ово јело се прави од купуса који се ферментише уз помоћ соли. Процес ферментације који се овде користи чини га корисним пробиотиком за тело. Невероватно је лако направити, а сигурно је јести чак и после много месеци. Каже се да потиче из Кине и има посебан укус. Његова конзумација је добра за здравље, јер је богата витаминима попут Б и Ц. Добра је за јачање имунитета и регулацију дигестивног здравља. 

Корак 1

Уситните 1 кг купуса на танке и дуге траке налик траци. Уз купус можете да користите и сецкани лук, краставце, ротквицу и шаргарепу.

Прочитајте још: Будите мађионичар у кухињи: Деликатес од шницли какав још нисте пробали (ФОТО/ВИДЕО)

Корак 2

Купус и остало поврће (ако сте користили) ставите у посуду. На врх додајте 2 кашике соли. Премажите листове купуса сољу и нежно га масирајте да га упије.

Фото: Депозит

Корак 3

Кад листови купуса почну да постају млитави и воденасти, чврсто их спакујте у зидане тегле. Прстима притисните листове и сипајте течност коју су листови пустили након мешања са сољу.

Прочитајте још: Данас спремамо КИФЛИЦЕ: Направите их корак по корак (ВИДЕО)

Корак 4

Лист купуса можете ставити и на остале листове како бисте били сигурни да су прекривени течношћу. Покријте теглу поклопцем чврсто. Следећа 24 сата непрестано проверавајте купус и притискајте га редовно да би био уроњен у саламуру.

Корак 5

Држите га даље од директне сунчеве светлости и пробајте га на свака 2-3 дана. Једном када приметите да је довољно кисео, једноставно га ставите у фрижидер.,

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.