Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусан рецепт

Да ли сте чули за италијанско јело МЕЛАНЦАНЕ? Овај једноставан и укусан рецепт обориће вас с ногу! (ФОТО/ВИДЕО)

"Меланцане ала пармиђана" како је пун назив овог јела, је класичан италијански рецепт направљен од слојева патлиџана, пелата и од сира - сервиран са зеленом салатом.

1647345170_melanzane.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/РеципеТин Еатс
Oglas

Класик јужне Италије, ово је једно од оних невероватних вегетаријанских јела која су тако добра, да чак ни месоједи неће застати на тренутак да се запитају: „Где је месо?“  Чак и људи који нису љубитеља патлиџана, обожавају овај рецепт!

Прочитајте још: Будите ГУРМАН и док ПОСТИТЕ: Сармице од зеља са орасима и вргањима (РЕЦЕПТ)

Састојци:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 лук, ситно исечен
  • 2 велика чена белог лука, згњечена
  • Тегла пелата од 700 г
  • 6 парадајза, очишћених од семена и исецканих
  • 1 кашика сецканог свежег оригана или 2 кашичице сушеног оригана
  • 1 кашичица шећера
  • 3 средња патлиџана, исечена и ситно нарезана на колутове
  • 500 г свежег бешамела или соса од сира
  • 100 г Грана Падано, наренданог

Припрема: 

Загрејте рерну на 200°Ц са вентилатором.  Загрејте уље у тигању и лагано пеците лук 3-4 минута, док не омекша. Додајте бели лук и кувајте још 2 минута. Додајте пасату, сецкани парадајз, оригано и шећер и прокувајте. Уклоните са ватре и оставите на страну.
У велики лонац, кључалом водом, додајте кришке патлиџана и динстајте 5 минута, док не омекшају, али и даље да држе облик. Оцедити на кухињском папиру.
Сипајте пола парадајз соса на дно посуде за рерну од 1,5 литара. Прелијте половином патлиџана и зачините по укусу. Кашиком прелијте половину бешамел соса и пола сира. Поновите са преосталим патлиџаном, сосом и бешамелом. Поспите преосталим сиром и пеците у рерни 30 минута, док не порумени. Послужите уз зелену салату.

У наставку можете погледати видео чија је припрема најприближнија нашем рецепту: 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas