Домаће ванилице су генерацијама омиљен колач јер буди успомене на детињство. Њихов сочан укус, а још лепши мирис добитна су комбинација која је освојила многа срца.
Ова посластица се једноставно прави, те је погодна и за куваре почетнике. Према старинском рецепту у смесу се ставља маст која ванилицама даје посебан шмек.
Састојци:
200гр масти
1 јаје
1 жуманце
500гр брашна
5 кашика шећера
сок од 1 лимуна
2 кесице ванил шећера
Припрема:
Загрејте рерну на 180Ц. Маст пенасто умутити, а затим додати жуманце и 1 цело јаје, шећер и сок од једног лимуна. Сад додати брашно, замесити тесто и развући кору 1/2 цм дебелу. Од теста чашицом вадите ванилице и ређајте у неподмазан плех. Пеците, али тако да их не препецете, већ да буду бледо печене. Лепе се две по две пекмезом од сипурака, па сваку проваљајте кроз шећер у праху у који сте додали 2 кесице ванил шећера.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО