Откријте тајну најмекших и најпенастијих крофни које ће вас вратити у детињство
Потребно је:
- 300 мл млаког млека
- 2 јаја
- 20 г квасца
- 1 кашичица шећера
- корица лимуна
- 550 - 600 г брашна Т-400
- мало соли и уље
Припрема:
Размутити квасац у млаком млеку, додати 2 кашике брашна, па оставити 5 минута да надође. У ванглицу сипати квасац, додати јаја, млеко, корицу лимуна, мало соли, замесити мекше тесто и оставити да нарасте.
Премесити и пустити да још једном надође. Развити у правоугаоник, сећи у краће траке ширине два прста. Сваку траку увити, па спојити ивице, ставити на коцкице пек папира и ређати у плех. Притиснути одозго. Покрити да се не суши.
У шерпу сипати уља да буде три прста дубине и спуштати надошле крофне тако што ћете их извртати у вруће уље. Уље не сме бити јако врело да не изгоре.
На индукциону плочу подесити на јачину 6, а на електричном шпорету на јачину 2. Кад зарумене, окренути. Посути шећером у праху и ванилин шећером.